Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG testirali prvotimce FK Podgorica

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su i u 2021. godini sa antropometrijskim mjerenjima i danas u Podgorici obavili mjerenje igrača FK Podgorica. Igrači ovog kluba su počeli pripreme za nastavak šampionata Telekom 1. crnogorske fudbalske lige, sa ambicijama za izlazak u Evropu jer su prvi dio šampionata završili na četvrtom mjestu sa sedam pobjeda i po šest remija i poraza. 

Mjerenjima koja su realizovana sa najinovativnijom opremom prisustvovali su i sportski direktor Vojo Pejović, šef stručnog štaba Milorad Peković i kondicioni trener Vladica Čelebić koji su na početku priprema dobili kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. 

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Ivan Vasiljević kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica se zahvalio stručnom štabu na ukazanom povjerenju pred nastavak prvenstva i izrazio zadovoljstvo elaboracijom rezultata mjerenja.

“Sportski trening je cikličan proces, koji se sprovodi u različitim vremenskim zaokruženim ciklusima, koji se prema određenom redu nadovezuju i čine strukturu treninga. Trenažna opterećenja predstavljaju ključni i najteži problem u sportskom treningu”, zaključio je profesor Bjelica.

Budućnost sjutra počinje nastup u Top 16 fazi Evrokupa, povratak Mijovića

Ivan Jelenić u stručnom štabu Mornara