Radulović sjutra pred novinarima

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović biće predstavljen sjutra (četvrtak) u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Radulović će sa novinarima razgovarati tačno u podne.

Njegov prethodnih Faruk Hadžibegić, koji je jesenas uveo Crnu Goru iz C u B Ligu nacija, rastao se sa čelnicima Saveza nakon isteka ugovora 31. decembra prošle godine.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je novinarima da je došlo do promjene na kormilu jer se “očekivalo nešto više”, uprkos prvom mjestu u konkurenciji Luksemburga, Kipra i Azerbejdžana, te da se od Radulovića očekuje da napravi iskorak.

“I rezultatski, zašto da ne, pod uslovom da budemo kompletni”, kazao je Savićević.

Crna Gora je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Naša reprezentacija otvara kvalifikacije gostovanjem u Rigi 24. marta, tri dana kasnije u Podgoricu stiže Gibraltar, dok je duel sa Norvežanima 30. marta, takođe na stadionu pod Goricom.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore, trenirao je veliki broj sadašnjih reprezentativaca – Jovetića, Savića, Nikolu Vukčevića, Vešovića, Šćekića, Radunovića, Raspopovića…

On je šesti selektor Crne Gore – prije Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Ljesar objavio spisak za mečeve sa Italijom i Belgijom

Virtus u seriji, pala i Cedevita