Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Budućnosti mora da odigra odbranu na visokom nivou, odnosno da to mora da bude konstanta u igri.

“Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs, koji su odlični napadači sa dobrim šutem, kreatori su igre. Igrači na poziciji četiri takodje dobro šutiraju, igraju brzo, znaju da povuku ekipu u kontranapad”, rekao je Filipovski za klupski sajt i dodao..

“Prije svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvijek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve”, rekao je Filipovski, koji neće moći da računa na Ognjena Jaramaza.

Centar Nikola Janković je pred polazak na put rekao da je Budućnost jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu.

“Očekuje nas teška utakmica. Budućnost je u Evrokupu pobijedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj je formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da upišemo još jednu pobjedu”, rekao je Janković.

“Kontinuitet možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspjeh u svim narednim mečevima”, dodao je on.

Utakmica Budućnost – Partizan igra se sjutra od 18 u “Morači”.

Mijović: Neće nas zavarati pozicija Partizana

Pavićević pred Cibonu: Kao da je meč plej-ofa