Kašćelan: Želimo da ostvarimo što bolji rezultat u Banjaluci

Košarkaši Podgorice otputovali su jutros za Banjaluku, gdje u ponedjeljak počinje drugi turnir ABA 2 lige.

Ekipa Zorana Kašćelana je u prvom “balonu” na Zlatiboru upisala tri pobjede i poraz, a turnir u Banjaluci otvara utakmicom protiv Širokog u ponedjeljak u 13:00 časova .

Nakon Širokog, Podgorica u srijedu igra protiv Mladosti iz Zemuna (21h) i na kraju u subotu od 17 časova protiv domaćina turnira – Borca.

“Idemo za Banjaluku sa ciljem da ostvarimo što bolji rezultat, a tokom prvog turnira na Zlatiboru vidjeli smo da je cijela liga izuzetno izjednačena i da je veoma važno u kakvoj formi se nalazi tim u datom momentu. Tokom prvog turnira pokazalo se da smo bili u dobroj fizičkoj formi i dobrom ritmu, što je i rezultatiralo pobjedama. Sada nas očekuju tri teška meča u šest dana”, kazao je za klupski sajt trener Zoran Kašćelan.

U periodu između dva “balona” Podgorica je poražena od Lovćena, Teoda i Studentskog centra u okviru I A MCKL, ali je veliki problem pravila činjenica da je nekoliko važnih igrača bilo van stroja zbog povreda i bolesti.

“Činjenica je da između dva turnira ABA 2 lige nijesmo imali baš najbolji ritam u domaćoj ligi, tako da želimo da ostavimo bolji utisak u regionalnom takmičenju”, istakao je trener Podgorice i objasnio da je bilo jako teško zbog kadrovskih problema.

“Nijesmo imali kontinuitet, jer su nam glavni igrači zbog povreda ili koronavirusa bili sa strane, ali srećom po nas sada je zdravstveni bilten dobar i idemo u najjačem sastavu, sa par igrača koji nijesu nastupili na prvom turniru, a koji su mlađi, za koje želimo da vidimo kako će se i oni pokazati, jer je ovo za njih prvi put da igraju ABA 2 ligu”, dodao je Kašćelan.

Na prvom turniru ABA 2 lige jedini tim koji je ostvario maksimalan skor je Studentski centar, dok su uz Podgoricu još tri tima sa samo jednim porazom, pa je jasno da će se voditi velika bitka za visok plasman.

“Mislim da je liga toliko izjednačena da se do posljednjeg kola većina ekipa neće znati ko je za plej-of, a ko za plej-aut. Studentski centar na prvom turniru je odskočio, a vidjećemo sada tokom drugog turnira kako će se stvari odvijati. Mislim da sve ekipe imaju viziju da idu od meča do meča, jer je specifično takmičenje turnirskog tipa, zbog čega i mi sada maksimalno fokusirano samo razmišljamo o prvom meču protiv Širokog “, naglasio je Kašćelan.

Foto: www.kk-podgorica.me

“Vučice” dobile prvi derbi protiv Celja

Prvi trijumfa Felera