Golemac: Budućnost igra najbolju košarku u ABA ligi

Prvi od dva vezana meča košarkaši Cedevita Olimpije i Budućnost Volija odigraće sjutra u drugom kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Tim iz Ljubljane je u prvom kolu ovog takmičenja izgubio od Virtusa (92:73), a trener ekipe Jurica Golemac ulogu favorita prepušta gostima.

“Budućnost Voli igra najbolju košarku od svih timova u ABA ligi. Imali su problema sa virusom, ali im je pauza dobro došla da se osvježe pred nastavak takmičenja. Na svakoj poziciji imaju dva vrhunska košarkaša, igraju sa mnogo energije i favoriti su u ovom duelu”, hvali rivala Golemac.

Njegova ekipa je u prethodnom kolu ABA lige službenim rezultatom savladala Primorsku.

“Ako želimo da pobijedimo, moramo da igramo bolje nego u prethodnim utakmicama. Moramo i da razmišljamo o pojedincima Budućnosti i kako da ih spriječimo da igraju njihovu prepoznatljivu igru”, jasan je Golemac.

Jedan od aduta domaće ekipe je američki košarkaš Kendrik Peri. On je protiv Virtusa u prethodnom kolu Evrokupa ubacio 22 poena za 32 minuta.

“Budućnost je u napadu veoma jak tim. Znaju šta hoće, ali mi moramo da ih spriječimo da to i ostvare. Njihovi glavni igrači će morati dobro da se potrude da osvoje svaku loptu. Igrali smo dosta utakmica u kojima smo bili dobri u odbrani, a onda nekolika minuta igrali van ritma. Takođe, moramo da popravimo skok – ako to sredimo, bićemo u dobroj poziciji”, kazao je Peri.

Mijović uoči meča sa Cedevitom: Uz dobar pristup do pobjede

Lovćen preko Mladosti do pobjede u Banjaluci