Predsjednik Opštine Rožaje posjetio fudbalere Ibra

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović obišao je danas Fudbalski klub “Ibar” i razgovarao sa igračima i upravom.

Cilj posjete bio je usmjeren na pronalaženje modela za opstanak tog kluba u Drugoj ligi te njegov dalji napredak kroz postizanje dobrih rezultata na terenu i unapređenje lokalne sportske infrastrukture.

Husović je kazao da će se lokalna samouprava u narednom periodu blagovremeno ispunjavati finansijske obaveze prema fudbalerima i klubu kao i da postoji spremnost da se budžetska sredstva namijenjena sportskim kolektivima uvećaju, što će prema njegovim riječima, zavisiti od budućih okolnosti.

On je istakao zapažanje da su harmonični odnosi unutar kluba, želja za pobjedom, rad, entuzijazam, disciplina i korektno vođenje finansija imperativi na putu do uspjeha i glavni uslovi za postizanje respektabilnog sportkog učinka ukazujući pritom na značajnu ulogu koji FK “Ibar” ima u prepoznatljivosti Rožaja kao grada mladih i talentovanih ljudi.

“Nama je ovaj klub jako značajan. On ima potencijala da iznjedri fudbalske talente koji će biti prepoznati na širokoj sportskoj sceni a koji će u konačnom biti dobri predstavnici naše zajednice. Siguran sam da ćete se boriti svim srcem za njegov opstanak i da će vam vaša mladost i ljubav prema Rožajama biti najvažniji saveznici u toj misiji. Pred vama je težak period koji će zahtijevati puno mudrosti i odricanja. Želim vam da uspješno realizujete naredne pripreme i da spremni dočekate početak polusezone”, kazao je Husović.

Predstavnici lokalne samouprave su u toku daljeg razgovora iskazali uvjerenje da će novi trener rožajskih fudbalera Salem Duraković koji dolazi iz Bosne i Hercegovine odgovorno pristupiti narednim izazovima i da će pozitivni efekti njegovog rada i sportske strategije ubrzo biti vidljivi.

Foto: FK Ibar

Cedevita Olimpija ponovo bolja od Budućnosti VIDEO

Mijović nakon novog poraza od Cedevite: Nismo postojali na terenu od druge četvrtine