Prijateljski meč: Rudar poražen od Dinamo Moskve

Rudar je u Antaliji 70 minuta parirao moskovskom Dinamu, a onda za devet minuta primio tri gola. Napadač Janko Gogić pobrinuo se u finišu da Pljevljaci ipak ostave dobar utisak protiv slavnog ruskog tima – 3:1 za “policajce”.

Trener Vuko Bogavac izveo je kombinovani tim u kojem su se našli Baltić, Kartal, Kašćelan, Vukotić, Matsui, Talović, M. Golubović,Ksalica, Drole, Hajrović i Kovačević.

Ta ekipa dobro je pariprala Dinamu, iako su Moskovljani dva puta pogodili prečku i imali još nekoliko dobrih prilika.

U nastavku su šansu dobili i ostali igrači, uglavnom prvotimci iz jesenje polusezone, a tada se i razigrao i 18-godišnji talentovani napadač “policajaca” Kostja Tjukavin, koji je u periodu od 73. do 82. minuta tri puta pogodio mrežu Rudara.

Posao su mu, doduše, značajno olakšali pljevaljski fudbaleri, jer je Tjukavin prvi gol postigao iz peterca nakon prekida i gužve pred golom, drugi takođe iz neposredne blizine nakon ne baš spretne intervencije golmana Dušana Mrdaka, a treći nakon velike greške defanzivca Predraga Kašćelana, koji je vratio kratku loptu svom čuvaru mreže – pravo na zicer napadaču Dinama.

Najljepši gol na meču djelo je, ipak, pljevaljskih fudbalera – Vuk Striković je u 84. minutu bio asistent, a Janko Gogić realizator akcije u kojoj odbrana šestoplasiranog tima ruske Premijer lige nije imala mnogo šanse.

Teodo bez trenera: Proroković napustio Tivćane

Cmiljanić blizu Sarajeva