Lalošević ugostio rukovodstvo Judo saveza Crne Gore

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je danas rukovodstvo Judo saveza Crne Gore, konkretnije predsjednika Andriju Čađenovića i Lazara Dakovića.

„Džudo je izuzetno značajan sport za našu državu, o čemu svjedoči i njegova visoka pozicioniranost u kategorizaciji sportova. Raduje me što mogu ponosno istaći i da se među perspektivnim sportistima i stipendistima tadašnjeg Ministarstva sporta i mladih, a sada Uprave za sport i mlade, nalaze upravo i džudisti, koji su Crnoj Gori donijeli ogromne radosti“, kazao je Lalošević ovom prilikom.

Prilikom razgovora bilo je riječi o budućim aktivnostima Judo saveza. Ovaj savez uskoro očekuju Olimpijske igre i kvalifikacioni turniri u Češkoj, Gruziji i Turskoj, kao i prvenstvo Evrope za seniore u Portugalu.

Ispoljena je želja i nada da se ponovo pojavi takmičarka ili takmičar, kao što je bila mlada Jovana Peković, koja je postala šampionka na Evropskom prvenstvu za seniorke do 23 godine.

Apostrofirana je i potreba jedinstva svih džudista u Crnoj Gori, kako bi se eventualne razlike odstranile i ovaj sport dostigao visoke domete.

Organizatori Melburna: Takmičenje počinje na vrijeme

,,Sokoli“ na startu sa Bosnom i Hercegovinom