Pavićević: Da se prilagodimo na termin i zaustavimo Petruševa i Simonovića VIDEO

Košarkaši Mornara sjutra (12:00) gostuju Megi u 18. kolu kolu ABA lige.

Barani u Beograd dolaze nakon ubjedljivog poraza od UNIKS-a 86:61, u Top 16 fazi Evrokupa, a uoči duela sa Megom lideri su na tabeli ABA lige sa 13 pobjeda i tri poraza. Sa druge strane, njihov sjutrašnji rival je na trećem mjestu sa skorom 11-6, pa je duel u dvorani “Ranko Žeravica” derbi kola.

“Držimo se našeg principa od prvog dana: svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju. Mega igra u neobičnom terminu, u 12 sati. Dakle, treba da se prilagodimo na taj termin. To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara, Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom dijelu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za sve ekipe. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu“, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

I Keni Gejbrijel upozorava na unutrašnju igru Mege.

„Biće to teška utakmica. Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i spriječimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestooku borbu svih 40 minuta”, kazao je Gejbrijel.

U prvom meču ove sezone, Mornar je u Baru slavio – 80:73.

Prijateljski meč: Sutjeska pobjedila Arsenal

Prijateljski meč: Ibar pobjedio Berane