Popović nakon poraza u Moskvi: Većina igračica nije bila na svom nivou da bi mogli da osvojimo dva boda

Budućnost je pružila dobar otpor ekipi CSKA u prvom poluvremenu, a razlog poraza nije samo duža rotaciji protivnika, već činjenica da je bilo mnogo grešaka u napadu i da nije bilo raspoloženih igračica za kreaciju, izuzev Itane Grbić, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (27:23) u Moskvi u pretposljednjem kolu grupne faze DELO EHF Lige šampiona.

Popović je istakla da većina igračica nije bila na svom nivou, kako bi moglo da se priredi iznenađenje…

“Nije samo duža rotaciji CSKA odlučila pobjednika. Pružili smo odličan otpor u prvom poluvremenu, igrali odbranu na visokom nivou 20-25 minuta, tačno onako kako smo dogovorili i poštovali smo principe. Međutim, iz te dobre odbrane nijesmo dobili ono što smo željeli, napravili smo mnogo grešaka u prvom poluvremenu u kojem smo bili na dobrom nivou u oba pravca”, kaže Popović.

Budućnost je početkom nastavka prišla na gol zaostatka, a onda…

“Nisam zadovoljna što su djevojke previše pažnje obraćale na semafor, jer nama sada rezultat nije u fokusu. Najvažnije nam je da gradimo igru za ono što slijedi. Napravili smo nekoliko grešaka na početku drugog poluvremena i to nas je „slomilo“. To se vidjelo na licima igračica, pokušavale smo da se vratimo u ritam i radimo ono što smo dogovorili, u tome smo donekle i uspjeli. Bilo je puno grešaka u napadu, bili smo statični, više igračica je moralo da pokuša da kreira igru, a ne samo Itana Grbić. Većina igračica nije bila na svom nivou da bi mogli da osvojimo dva boda u Rusiji, sve djevojke moraju da podignu nivo igre, napadački prije svega u narednim mečevima”, rekla je Popović.

Foto: ŽRK Budućnost

Pešiću norma za EP i drugi rezultat na svijetu u sedmoboju

Zbog koronavirusa odložen meč Primorja i Teoda