Lalošević ugostio rukovodstvo Šahovskog i Teniskog saveza Crne Gore

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je rukovodstvo Šahovskog i Teniskog saveza Crne Gore – Jovana Milovića, Vanju Draškovića i Dimitrija Rašovića.

„Uprava za sport i mlade stoji na raspolaganju nacionalnim sportskim savezima u svakom pogledu, sa jasnom intencijom da ustanovimo i pokušamo da ispunimo zahtjeve i potrebe naših sportista koji donose Crnoj Gori ogormne radosti“, ističe Lalošević.

Direktor Uprave za sport i mlade dodaje: „Kada je u pitanju šah, iskreno se nadam da će Crna Gora, kada prođe pandemija COVID-19, ponovo postati domaćin značajnih međunarodnih takmičenja u šahu, poput Evropskog klupskog prvenstva koje se održalo 2019. godine u Ulcinju, a na kojem je učestvovalo čak preko 700 šahista iz evropskih zemalja. To su takmičenja koja Crnu Goru prikazuju u pravom svjetlu, te ističu njenu istinsku domaćinsku i gostoljubivu atmosferu. Tenis, s druge strane, kao veoma popularan sport će, uvjeren sam, biti od značaja za dalji razvoj sportskih i turističkih potencijala naše države, u vremenu post-pandemije.“

Foto: Uprava za mlade i sport

Na sastanku je bilo riječi i o podršci mladim i talentovanim teniserima koji bi uz pomoć saveza i države mogli ostvariti još bolje rezultate.

Nadal u tri seta eliminisao Đerea

Ligeti objavio da se povlači