Rašović reizabran za predsjednika TSCG

Dimitrije Rašović ponovo je izabran za predsjednika Teniskog saveza Crne Gore.

Za Rašovića je na današnjoj izbornoj Skupštini glasalo 12 delegata, dok je jedan bio uzdržan.

“Čast mi je što sam ponovo dobio povjerenje da vodim ovu organizaciju. U proteklom vremenskom periodu smo napravili dobre rezultate, takmičarske i organizacione, a mogu da kažem i da sam ponosan što smo postali prava teniska porodica- Nastavićemo tako i u narednom periodu, sa željom da najviše što možemo pomognemo klubovima i doprinesemo povećanju masovnosti tenisa u Crnoj Gori”, kazao je Rašović.

Na Skupštini su usvojeni izvještaj o aktivnostima TSCG u 2020, finansijski izvještaj za 2020. i plan za 2021. godinu.

Skupštini je prisustvovalo 13 od 16 delegata.

Skupština prethodno nije uvažila to što su TK As i TK Teodo za predstavljanje na sjednici ovlastili Marka Begovića i Vasa Tomovića, uz objašnjenje da “nije ispoštovana zakonska procedura promjene imena delegata, koja su navedena u Statutu TSCG”.

“Članstvo u Skupštini je po Zakonu o sportu ovjereno na pet godina, a po ovom pitanju smo konsultovali i Upravu za sport”, naveo je generalni sekretar TSCG Aleksandar Sekulović, dok je predsjednik TSCG Rašović istakao da bi “u slučaju da se ova dva mandata verifikuju rad Skupštine bio nelegalan”.

Na sjednici je minutom ćutanja odata počast nedavno preminulom Miloradu Mišku Asanoviću, dugogodišnjem teniskom radniku i funkcioneru, osnivaču jedinog profesionalnog turnira u Crnoj Gori – “Royal cup Montenegro”.

Kasom osvojio dvije zlatne medalje na Vučju

Sutjeska u polufinalu Kupa