Košarkaši počeli pripreme: Radović: Vjerujemo da će sve zavisiti od nas

Crnogorska košarkaška reprezentacija od danas je u pripremema za posljednja dva meča u kvalifikacijama za Eurobasket.

Oba duela odigraće u Podgorici, ali situacija pred rasplet nije povoljna.

Crna Gora je u nezgodnoj poziciji – ima isti učinak u grupi kao Velika Britanija, ali slabiji međusobni skor.

To znači da u duelima sa Francuskom i Njemačkom mora da ostvari bolji učinak nego Britanci protiv istih rivala, ako želi plasman na Eurobasket.

“Dok god postoji šansa mi vjerujemo u pozitivan ishod i u ono što radimo”, kazao je selektor Boško Radović. 

Iako nije dvije pobjede ne garantuju plasman u završnicu, Radović je uvjeren da bi takav učinak u podgoričkom “balonu” donio prolaz.

“Zavisimo sami od sebe ako budemo odigrali dva ozbiljna meča i na vrhuncu naših mogućnosti”, rekao je Radović.

Prvi rival Crne Gore je Francuska u subotu, dva dana je kasnije duel sa Njemačkom. Računica je jasna – pobjeda u prvom meču, uz poraz Britanije protiv Njemačke, otvara vrata Eurobasketa.

Francuska je, međutim, moćan tim i bez najboljih igrača….

“To je atletski jedna od najsnažnijih selekcija na svijetu, a jača je sada i za Ertela. Moramo da im odgovorimo na fizičkom aspektu, u suprotnom imaćemo dodatnih problema”, naglasio je Radović. 

Selekcija će imati pet dana priprema, a Radović smatra da su igrači spremniji nego u prethodnom “balonu”, koji je organizovan u novembru, kada je veliki broj igrača u tom periodu preležao koronavirus.

To je, kaže, bio i jedan od razloga teškog poraza od Velike Britanije u drugoj utakmici (74:59), nakon važne pobjede nad Njemačkom.

“Imali smo osam igrača koji su tada imali virus, preležali su ga neposredno pred početak priprema, a igrači Budućnosti su u reprezentaciju došli nakon tri meča u sedam dana. Mi smo taj meč sa Njemcima odigrali 100 posto, ali smo ceh platili protiv Britanije. Međutim, nećemo da se vraćamo na to, gledamo naprijed i uradićemo sve da se plasiramo”, kazao je Radović.

Reprezentacija će od utorka biti kompletna – kasne Nemanja Đurišić i Dino Radončić zbog problema u avio-saobraćaju.

Za vikend četvrtfinalni mečevi Kupa

Rukometašice Trebjese osvojile turnir u Mostaru