Košarkaši spremni za Francusku: Vjerujemo u prolazak

Košarkaška reprezentacija Crne Gore privodi kraju pripreme pred mečeve odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Boška Radovića prvi meč u “balonu” u Podgorici igra u subotu sa Francuskom (20:45), dok je za ponedjeljak zakazan susret sa Njemačkom (20:00). Crna Gora mora da pobjedi obje utakmice i da se nada porazu Velike Britanije u makar jednom susretu. 

Ekipa je pripreme za mečeve odluke počela u ponedjeljak.

“Nemamo previše vremena da se pripremimo za utakmice. Nisu klasične pripreme, ovo su “prozori” u kojima pokušavamo da povratimo sjećanje na sve akcije koje treba da prođemo. Forma je dobra, pokušavamo da iskoristimo svježinu igrača, ulazimo spremni u meč”, kazao je Nemanja Đurišić.

Foto: KSCG

Prvi rival u “balonu” je Francuska.

“Znamo ih iz prve utakmice i učinićemo sve da ih pobijedimo. Najbitnije je da budemo fokusirani, da smirimo igru koliko možemo. Oni su atletski mnogo moćni i brzi”, objašnjava Đurišić.

Crna Gora se nada kiksu Britanaca.

“Svjesni smo da ne zavisi sve od nas, ali ćemo uraditi sve da pobijedimo jednu, pa drugu utakmicu i da pustimo da se stvari odigraju u našu korist.”

Pritisak postoji…

“Osjećamo pritisak. Napravili smo grešku na tom drugom meču u Francuskoj, gdje smo mogli da riješimo stvari. Sada ćemo pokušati da ispravimo tu grešku”, jasan je Đurišić.

Džastin Kobs obećava da se će ekipa pokušati da dobije oba meča.

“Optimističan sam. Pokušaćemo da dobijemo oba meča. Šta bude – biće. Cilj je da igramo dobru košarku”, kazao je Kobs.

Kobs i Nikola Ivanović će biti glavna prijetnja za rivale.

“To je za mene normalno. Mnogi timovi se uoči mečeva pripremaju za mene i Nikolu. Pokušaću da budem agresivan, da igram za ekipu i napravim razliku na terenu.”

Smata da to što se utakmice igraju u Podgorici i nije neka prednost, budući da nema navijača.

Foto: KSCG

“Mislim da nije prednost to što igramo u Podgorici. Nema navijača i prepoznatljive atmosfere na tribinama”, rekao je Kobs.

Danilo Nikolić vjeruje u prolazak na prvenstvo Evrope.

“Daćemo sve od sebe – vjerujemo u prolazak i u pobjedu protiv Francuske. I u prvom meču smo bili blizu protiv njih. Nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji i da im nećemo dozvoliti otvorene šuteve kao prošlog puta i skokove u napadu. Vrijeme je da pokažemo da možemo da igramo protiv njih”, poručio je Nikolić.

Matković i Perković: Uvjereni smo da idemo u Tokio

Popović i Vujičić bez druge vožnje