Ivović: Ovo je ravno medalji

Foto: FINA

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ide na Olimpijske igre, a Aleksandar Ivović ističe sve ono što su “ajkule” prošle da bi izborile vizu za Tokio.

“Pružali smo nevjerovatne partije ovdje u Roterdamu, vidjela se energija, hemija, agresivnosti… Vidjelo se da imamo igru, sistem kojeg smo se pridržavali i čestitam svima, stručnom štabu koji je uradio odličan posao, Savezu… Ovo je ravno osvajanju medalje na nekom velikom takmičenju, jer ekipa iz godine u godinu mijenja po dva ili tri igrača. I pred ovaj turnir smo imali peh, nismo bili kompletni, ali to nismo potencirali”, rekao je Ivović.

Da li je ovo čudo? Ako se pogleda kakvo je stanje u crnogorskom vaterpolu, onda može i tako da se nazove…

“U ovom sastavu su tri igrača iz Primorca, kluba koji već tri godine nema bazen. Ti igrači treniraju u Budvi, putuju dva puta dnevno. Oni su radili u nee baš sportskim uslovima i apelujem na sve u Crnoj Gori, koji mogu da pomognu, da se taj bazen završi. Ovo je ravno čudu, a čuda se ne događaju svaki dan”, dodao je as Pro Reka.

Može li Crna Gora do prve medalje na OI?

“Nadam se da možemo do velikog rezultata. Imamo odlične mlade, ali njima treba omogućiti uslove kako bi nastavili da vjeruju u sebe, a ne da budu prinuđeni da napuste vaterpolo”, zaključio je Ivović.

Simonović čestitao vaterpolistima

Krivokapić: Vaterpolisti pokazali klasu kad je najpotrebnije