Košarkaši protiv Njemačke završavaju kvalifikacije za Eurobasket

Crnogorski košarkaši duelom protiv Njemačke završavaju nastup u kvalifikacijama za Eurobasket.

Porazom od Francuske 73:71, izgubljene su šanse da za završni turnir.

“Ne možemo biti zadovoljni time što se nismo plasirali na EP. Ali, neka utjeha je, stvarno, kvalitetan meč protiv Francuza, koja je u Podgorici igrala u još boljem sastavu u odnosu na prvi meč koji smo izgubili 19 razlike. Nismo baš u lijepoj situaciji, ali makar igra protiv Francuske pokazuje da dolazi jedna generacija igrača koji mogu u kontinuitetu da igraju na velikim prvenstvima”, kazao je Nikola Ivanović.

Dobra strana ovih kvalifikacija je to što je šansu dobilo dosta mlađih, čime dolazi do prave smjene generacija.

“U proteklih godinu i po, pozivani su u reprezentaciju mlađi igrači, dobijali su šansu. Svi oni, zajedno sa Kljajićem i Žugićem, su momci koji će u narednim godinama moći da iznesu teret reprezentacije”, smatra Ivanović.

Jedan od onih koji su dobili priliku protiv Francuske je i Igor Drobnjak, debitant u nacionalnom timu.

“Osjećaj je nevjerovatan. Svim sportistima je cilj da jednog dana zaigraju za reprezentaciju, za svoju zemlju. Zadovoljan sam svojom igrom, dao sam sve od sebe, nadam se da sam koliko-toliko pomogao ekipi”, rekao je Drobnjak.

Posljednji rival je Njemačka večeras od 20 sati.

“Ne znam šta da očekujem od tog meča, biće dosta teško da se igra, možda i njima, a nama pogotovo, jer utakmica nema nikakav značaj. Treba „prešaltati“ glavu da se odigra što je kvalitetnije moguće, čvrsto i jako. Njemci imaju dosta opcija, pogotovo u napadu. Sad je došao i Cirbes, koji je dodatna dubina u napadu, možda i najkvalitetniji igrač u njihovoj ekipi. Mislim da sebi dugujemo da odigramo još jedan kvalitetan meč, i da se sa pobjedom, koja nema neki značaj, oprostimo od ovih kvalifikacija”, istakao je Ivanović.

U drugom meču naše grupe igraju Francuska i Velika Britanija.

Dragojević i Dimovski zaustavljeni u finalu

Minesota otpustila trenera