Tajger Vuds budan, oporavlja se nakon operacije

Američki golfer Tajger Vuds budan je i reaguje poslije operacije zbog ozbiljnih povreda noge koje je zadobio u prevrtanju automobila u Los Anđelesu.

U saopštenju danas objavljenom na njegovom Tviter nalogu, navodi se da je Vuds pretrpio otvorene prelome desne noge i skočnog zgloba.

“On je trenutno budan, reaguje i oporavlja se u svojoj bolničkoj sobi”, navodi se u saopštenju.

Vuds, velika zvijezda golfa, u utorak je doživio saobraćajnu nesreću, a iz vozila je izvučen tek pošto je ono isječeno hidrauličnim alatom.

Snimak lokalne TV iz helikoptera prikazao je automobil uz rub puta na padini brda, prevrnut na bok, s teško oštećenim prednjim dijelom.

“Rekao bih da je gospodin Vuds imao sreće što je preživio”, rekao je zamjenik šerifa okruga Los Anđeles Karlos Gonzales, koji je prvi stigao na mjesto nesreće.

Vuds je bio svjestan kada je stigla pomoć, bio je vezan sigurnosnim pojasem, a aktivirali su se i vazdušni jastuci koji su mu spasili život, naveli su iz policije.

Policija je provjerila i da li je Vuds bio pod uticajem alkohola, ali nije navela rezultat testiranja, kao ni koliko je brzo vozio uoči nesreće.

Ljekar bolnice u Los Anđelesu u kojoj je operisan 45-godišnji golfer, naveo je da je Vuds na više mjesta slomio kosti desne noge, kao i da su operacijom stabilizovani stopalo i skočni zglob.

Vuds je jedan od najboljih golfera svih vremena sa 82 titula na PGA turu, od kojih 15 glavnih trofeja. On je 2008. godine osvojio Ju Es open sa pokidanim ligamentima koljena i prelomom lijeve noge.

U centru pažnje je bio i zbog burnog privatnog života, zbog brojnih preljuba. Poslije tog skandala 2009. godine ostavili su ga brojni sponzori, ali se on ipak vratio takmičenjima. Vuds je 2017. godine uhapšen zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Poruke podrške za brzi oporavak Vudsu su, između ostalih, poslali i bivši američki predsednici Barak Obama i Donald Tramp, kao i velike zvijezde svjetskog sporta Majkl Džorda i Majk Tajson.

Težak udes Tajgera Vudsa

Skupština VPSCG 11. marta