Glazgov obojen u plavo bijele boje

Fudbaleri Rendžersa novi su šampioni Škotske premijer lige.

“Plavo bijeli” prekinuli su dominaciju gradskog rivala Seltika i poslije 10 godina posta ponovo se okitili titulom.

Ovo je 55 titula za klub koji je osnovan marta 1872. godine. Rendžers je u subotu savladao Sent Miren sa 3:0 na svom Ajbroks stadionu i potreban mu je bio samo jedan bod ili da Seltik u nedelju ne pobijedi Dandi Junajted, što se na kraju i desilo. Poslije 32 odigrana kola Rendžers ima 88 bodova i jedina je neporažena ekipa, dok drugoplasirani Seltik ima 68.

Policajci, kako ih zovu u Škotskoj, prošli su kroz jedan od najtežih perioda u bogatoj istoriji kluba. Rendžers je 2012 bankrotirao uslijed ozbiljnih finansijskih problema i tada dotakao dno, našao se u 4. ligi Škotske.

Nakon 4 sezone provedene u nižim ligama škotskih prvenstava, vratili su se u prvu ligu 2016 godine. Tokom teških vremena za Rendžers, gradski rival Seltik gomilao je trofeje nacionalnog prvenstva. 9 puta su zeleno bijeli osvajali titulu. 

Čast da prekine dominaciju Seltika imao je veliki Stiven Džerard igračka legenda Liverpula. Sudbina je tako htjela da kao igrač sa svojim Redsima ne osvoji titulu u Premijer Ligi. Ipak kao menadžer vratio je policajcima iz Glazgova titulu. Nakon osvajanja pehara menadžer Rendžersa Stiven Džerard je rekao da je ponosan na svoj tim.

Foto: Rangersfc

“Veoma je teško to pretočiti u riječi sada. Ja sam na stvarnom, emocionalnom vrhuncu i ovo putovanje još nije završeno. Ima još toga što dolazi i sljedeća stvar za mene, kada pobijedite, uvijek je u pitanju ono što je sljedeće, a ja sam prije svega ponosan na igrače oni su najvažniji ljudi u klubu. Ali oni nisu toliko važni kao navijači  oni su ono što čini ovaj klub i ova titula je za njih, a mi smo ponekad padali, baš nisko, ali ovo je nevjerovatno visoko. Želio bih da se zahvalim menadžmentu na podršci koju su mi pružili svakom od njih i svima koji su mi dali podršku. Ovo je bio timski i kolektivni napor, to je monumentalno dostignuće i toliko sam ponosan što sam menadžer toga”, rekao je Džerard.

Da zadovoljstvo bude veće, Rendžersi će kao šampioni prvu utakmicu igrati upravo protiv Seltika 21. marta na “Seltik parku”.

Glazgov će ovih dana biti obojen u plavo bijele boje.

Laporta predsjednik Barselone

Futsal reprezentacija u Finskoj, Ljesar: Vjerujem u svoj tim