Poletarci osvježili igru Budućnosti

U novoj pobjedi fudbalera Budućnosti, protiv Petrovca 4:1, važnu ulogu imali su “poletarci” – 17-godišnjaci Aleksa Ćetković i Viktor Đukanović.

Ćetković je prvi put igrao 90 minuta (pretrčao 12,1 kilometar – najviše od svih), a Đukanović ušao u finišu i postigao gol za konačan rezultat…

“Zadovoljan sam, mislim da sam odradio kvalitetno posao. Trener mi je poslije rekao da sam bio konstantno dobar, tako da mi to mnogo znači. Učestvovao sam u igri, bio pokretač nekih akcija iz kojih su se izrodile odlične šanse“, poručio je Ćetković za sajt kluba.

Đukanović, krilni napadač, postigao je već treći gol za prvi tim – prvijenac je bio protiv Bokelja u Kupu, u prvenstvu se upisao protiv Rudara i sada Petrovca.

“Hvala Igoru Ivanoviću što mi je omogućio novi gol jer mi je asistirao praktično na praznu mrežu, a to ne bi uradio baš svaki igrač“, kazao je Đukanović.

Ćetković u posljednje vrijeme ima sve veću minutažu – u šampionatu je prvi put zaigrao u protiv Sutjeske (1:1) na otvaranju proljeća upisavši 30 minuta, a dvadesetak minuta je “dobio“ i u pobjedi nad Podgoricom (1:0).

U nedjelju je prvi put bio starter.

“Oslobodio sam se početničke treme, a tokom cijele utakmice bodrili su me saigrači, a podrška je stizala i sa klupe“, kaže je Ćetković.

Na četiri utakmice drugog dijela sezone u prvom timu su igrali i Marko Mrvaljević, Andrija Ražnatović, Vladimir Perišić…

“Krenuli smo odlično, ni pred jedan meč se nismo opustili uprkos velikoj bodovnoj razlici, dokazali smo da smo najbolji klub u Crnoj Gori i nadam se da ćemo vrlo brzo matematički ovjeriti titulu“, kazao je Đukanović.

Budućnost u srijedu igra protiv Rudara u Pljevljima….

Škerović poslije žrijeba: Tražićemo svoju šansu

Maljković: Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju