Dortmund i Porto u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Porta i Borusije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Porto je poslije produžetaka izgubio od Juventusa 3:2, ali je prošao zbog više golove postignutih u gostima. U Njemačkoj Borusija Dortmund – Sevilja 2:2.

Porto je vodio na poluvremenu golom Serđa Oliveire sa penala, dok je Juventus u prvih 45 minuta djelovao bezidejno – Morata je imao dvije šanse, ali ih nije iskoristio.

Nakon četiri minuta u drugom dijelu Juve je izejdančio, a u 63. preokrenuo golovima Federika Kjeze. U međuvremenu je Porto ostao sa igračem manje – drugi žuti karton dobio je Mehdi Taremi

Juve je potom napadao, ali je meč otišao u produžetke u kojima je Porto stigao do izjednačenja u 115. minutu drugim golom Oliveire. Dva minuta kasnije Rabio je pogodio za 3:2 i to je bilo sve – Porto je u četvrtfinalu, Juve je završio učešće u Ligi šampiona.

U Dortmundu je Erling Haland postigao dva gola i Borusija je vodila 2:0, ali je Sevilja izjednačila golovima En-Nesirija. U četvrtifnale idu “milioneri”.

Juventus – Porto 2:3 (Kjeza 49, 63, Rabio 117. –  Oliveira 19, 115).

Porto je prvi meč na “Dragaou” dobio 2:1.

Borusija Dortmund – Sevilja 2:2 (Haland 35, 54. – En-Nesiri 69, 96.)

Prvi meč u Andaluziji Borusija je dobila 3:2.

U Tokiju bez navijača iz inostranstva

Mornar gostuje Andori: Još postoji nada za četvrtfinale