Bahu novi mandat, Simonović uputio čestitke

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović čestitao je Tomasu Bahu na ponovnom izboru za predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), uz želje da i u budućnosti nastave dobru saradnju i odgovore spremno na sve izazove.

Bah je na onlajn Skupštini te asocijacije dobio novi četvorogodišnji mandat i funkciju prvog čovjeka MOK-a obavljaće do 2025. godine.

On je na čelu MOK od 2013. godine, kada je naslijedio je Belgijanca Žaka Roga.

Njemac, koji je po zanimanju advokat, osvajač je zlatne olimpijske medalje u mačevanju 1976. godine

Simonović je kazao da je srećan što će Bah nastaviti da vodi njihovu olimpijsku i sportsku organizaciju i u narednom periodu, navodeći da je zahvalan za prijateljstvo i podršku koju je pružio Crnogorskom olimpijskom komitetu.

“Period koji je iza nas, bio je jako izazovan, kako za našu olimpijsku porodicu, tako i za cijeli svijet, a sa Vama na čelu MOK je uspio da bude primjer kako bi svaka organizacija trebalo da funkcioniše, pogotovu u periodima krize – da promoviše jednakost, solidarnost, empatiju i sve vrijednosti koja su temeljna načela naše organizacije i koje bi trebalo da krase čovječanstvo”, piše u čestitci Simonovića.

Podgorica odnijela bodove sa “Trešnjice”

Poraz Mornara na oproštaju od Evrokupa