Bokan: Očekujemo veću pomoć od grada, a svakako od države, od koje ove godine nismo dobili ništa

Pobjedom nad Cedevita Olimpijom (79:66), Budućnost je četvrti put stigla do četvrtfinala Evrokupa, a prvo polufinale će pokušati da izbori protiv Monaka Zvezdana Mitrovića.

Prvi meč igraće se 23. marta u Monte Karlu, a tri dana kasnije „Morača” ne može da bude domaćin revanša. Francuskim državljanima je, naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije zabranjeno da putuju van Evropske unije bez karantina u povratku, pa će „plavi” morati da dočekaju „kneževe” negdje u EU.

“Cilj nam je bio da uđemo u Top 16 fazu, a svi u klubu smo prezadovoljni što smo ostvarili mnogo više od zacrtanog. Svi se, ipak, nadamo da nismo rekli posljednju riječ kad je u pitanju Evrokup. Možda i prvi put od svih prolazaka u četvrtfinale imamo jednake šanse kao naš protivnik, ali nam velika stvar ne ide naruku, jer smo hendikepirani što drugi meč nećemo moći da igramo u „Morači”. Nažalost, moramo da budemo domaćini u nekoj od dvorana u Evropskoj uniji, vidjećemo da li će to biti u Hrvatskoj, Sloveniji ili negdje drugo”, rekao je predsjednik kluba Dragan Bokan i dodao…

“Jedna od opcija za utakmicu sa Monakom je Zadar, realnija je Ljubljana, a možda ćemo biti domaćini drugog susreta u Monte Karlu. Zaista su veliki troškovi organizacije, jer moramo da idemo čarter letovima i da plaćamo boravak u hotelu pet noći van Podgorice. To mnogo košta, procjene su da će nas učestvovanje u četvrtfinalu koštati blizu 100.000 eura”, kazao je Bokan za “Vijesti”.

A troškovi bi mogli samo da se povećaju ako se produži nastup u Evrokupu.

“Klub postoji da bi pravio rezultate, ali o troškovima mora da se vodi računa. Kovid je iskomplikovao poslovanje i funkcionisanje privrede, a na malom tržištu kao što je crnogorsko je pogotovo teško naći novac koji niste u startu planirali. Grad je uz nas svih godina otkad je na čelu nova uprava sa gospodinom Ivanom Vukovićem, ali dobijamo manje nego što je kolektivu kao Budućnost potrebno. Očekujemo veću pomoć od grada, a svakako od države, od koje ove godine nismo dobili ništa”, rekao je Bokan.

Nakon pobjede nad Cedevita Olimpijom trener Dejan Milojević je rekao da ne razmišlja još ni o Monaku, jer mu je u mislima samo subotnja utakmica sa Cibonom, ali uprava gleda dugoročnije.

“Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski dio, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem dijelu žrijeba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše došemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu”, kazao je on.

Bokan priznaje da je Budućnost do sada imala sreće i nada se da će tako biti i ubuduće.

Kovinić izgubila od Dejvis, ništa od četvrtfinala

Američki sportisti će biti vakcinisani prije polaska na OI