Pavićević: Sa Splitom kao da je Zvezda, Budućnost

Mornar je završio uspješnu evropsku avanturu, sada može da se maksimalno posveti borbi za plej-of ABA lige.

Barani su jedan od pet kandidata za plasman među četiri najbolja tima, nakon 20 utakmica imaju skor od 16 pobjeda i četiri poraza.

Isti broj poraza imaju Igokea i Cedevita Olimpija, jedan manje Budućnost Voli, dva manje Crvena zvezda…

Ispred izabranika Mihaila Pavićevića je serija derbija, a jedini, na papiru, lakši meč igraju u ponedjeljak protiv Splita u Topolici (16 sati).

Zatim slijede mečevi protiv Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee…

Trener Pavićević, međutim, upozorava da se u duel Splitom mora ući kao da je riječ o derbiju. 

„Suvišno je govoriti da nam u goste dolazi veoma dobra ekipa, koja zaista ima  kvalitene i iskusne igračima, a koje moramo dočekati kao da nam stižu Crvena zvezda, Budućnost ili Cedevita Olimpija. S obzirom na nedaće koje nas prate, samo maksimalnom ozbiljnošću i koncetrisanom igrom od prvog minuta možemo doći do pobjede”, kazao je Pavićević.

Mornar je oslabljen pred rasplet – nema Pulena, Vajtheda, vjerovatni Hamiltona…

“Moramo da zbijemo redove, oni koji istrče na parket Topolice najbolji su, trenutno, igrači Mornara. Imaju svu pažnju i podršku i stručnog štaba i svih u klubu. Na njima je da ostvare zacrtani cilj – plasman u plej-of. A da bismo stigli među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju, neophodno je da dobijamo utakmice, prije svega u svojoj dvorani“, naglasio je Pavićević.

Split je deveti na tabeli sa skorom 6-14. 

„Znamo da će to biti teška utakmica. Imali smo vremena da se odmorimo poslije napornog puta do Andore i nazad i daćemo sve od sebe da ostanemo u vrhu ABA lige. Splićani su rival za respekt, ali mi nemamo izbora, pobjeda nam je neophodna da napravimo još jedan korak ka plej-ofu“, kazao je Sead Šehović.

Pobjede Studentskog centra, Primorja, All Starsa

Dvostruko slavlje Francuza na Kranjskoj Gori