Pavićević nakon pobjede nad Splitom: Više nema lakih mečeva

Šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević rekao je nakon meča sa Splitom da je očekivao tešku utakmicu jer “više lakih nema”.

“Više nema lakih utakmica, znali smo da će meč protiv Splita biti ovakav. Ovo je kvalitetna ekipa, koja je sticajem okolnosti promijenila trenera, a to uvijek nosi veliku energiju i pristup igrača. Mučili smo se, pogotovo kada su oni igrali sa maltene pet spoljnjih igrača i napravili puno problema našim visokim košarkašima. Morali smo da se prilagođavamo, a u važnim trenucima smo odigrali dobru odbranu i imali sreće da protivnik promaši otvorene šuteve kada se utakmica lomila“, izjavio je Pavićević na konferenciji za medije.

Trener Mornar je dodao i da njegov tim ne može više da igra kao ranije, već da mora da bude izuzetno čvrst. U tom kontekstu, Pavićević je imao zamjerki na pristup pojedinih igrača, ali ih nije imenovao.

Popričali smo u svlačionici na poluvremenu, neki igrači nemaju isti odnos prema odbrani. To apsolutno neću dozvoliti, ne znam kakvo da je ime. Skrenuli smo im pažnju, nadam se da će ovo shvatiti kao dobronamjernu kritiku. I prije utakmice sam rekao da sad više nema priče i taktike, da je sada voljni momenat najvažniji, da izađu na teren i daju sve od sebe. Igrao jedan ili 30 minuta, moraš da imaš isti pristup. Nažalost, nisu ga svi imali“.

Pitanje postoje li šanse da se u tim u skorije vrijeme vrate Pulen i Vajthed, Pavićević je prokomentarisao u svom stilu:

Vrijeme prolazi, njih nema. Pulen je počeo sa laganim vježbama, ne može niko iz našeg medicinskog tima da izađe sa prognozom kada bi mogao da se vrati. Pokušavam da se fokusiram na ekipu koju sada imam, ne može se dovijeka kukati da nema Pulena i Vajtheda. Od kukanja se ništa ne dobija“, zaključio je Pavićević.

Trener Mornara proslavio je danas 62. rođendan a od protivnika je uoči meča dobio na poklon monografiju “Gospodin Šolman, šjor Damir” posvećenu njegovom omiljenom košarkašu iz mladosti i legendi velikana iz Splita. 

17. pobjeda Mornara: Barani bolji od Splita

Gordić vlasnik još jednog rekorda u ABA ligi