Dru Bris objavio kraj karijere uz poruku: “Ovo nije doviđenja, već novi početak”

Dru Bris (42), legendarni kvoterbek i igrač Nju Orleans Sejntsa objavio je da se povlači i da neće više igrati u NFL-u. Nakon 20 sezona od toga 15 provedenih u Nju Orleansu.

“ Vrijeme je da se povučem iz fudbala. Svakim danom sam dao svoje srce i dušu kako bih bio Vaš kvoterbek. Do samog kraja sam bio iscrpljen, davao sve što sam imao za Sejntse i Nju Orleans. Dijelili smo neke sjajne momente, momente koji su zauvijek urezani u mom srcu i mom umu i zauvijek ću biti dio vas. Vi ste me iskovali, ojačali, inspirisali i dali mi uspomene za čitav život. Moj cilj je bio da 15 godina dajem sve ono što ste vi meni dali, a i više ako mogu. Ne povlačim se iz Nju Orleansa, samo iz fudbala. Ovo nije doviđenja, već novi početak. Moj pravi životni rad počinje”, rekao je Bris.

Foto: New Orleans Saints

Legendarni kvoterbek Sejntsa osvojio je svoj jedini superbol 2009. godine, zbog čega je dobio i status žive legende grada. Bris je titulu tadašnjeg prvaka donio gradu nakon razornog uragana “Katrina” koji je pogodio to podneblje Luizijane, On u penziju odlazi sa impresivnim rezimeom.

Prvi je po broju kompletiranih pasova 7.142, ima najuspješniji procenat kompletiranih pasova 67,7%, takođe ima najviše bačenih jardi u istoriji američkog fudbala 80.358, u kategoriji tačdauna putem pasa (571) je drugi iza Toma Brejdija.

Partizan predstavio Zorana Savića: Želio bih da se klub vrati na stare staze

Kovinić odustala od učešća na turnirima u Montereju i Majamiju