Radulović: Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prethodne kvalifikacije

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za martovske mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Na startu u grupi G prvi rival “sokolima” biće Letonija. Selektor Miodraga Radulović očekuje da nacionalni tim u ovom ciklusu napravi bolji rezultat…

“Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prethodne kvalifikacije. Ono što možemo da obećamo  – borićemo se za svaki gol, za svaki bod, borićemo se hrabro i dostojanstveno sa svima”, kazao je Radulović. 

Crna Gora ima dobar raspored – prva dva meča igra protiv selekcija slabije reputacije i kvaliteta, Letonije i Gibraltara.

Za ispunjavanje ambicija, kakve god da su, a sigurno nisu da uloga bude epizodna, start je veoma važan.

“Znam koliko je početak bitan, jer dobri rezultati podižu atmosferu, samopouzdanje kod igrača, ambijent oko tima se mijenja”, ističe Radulović. 

Fokus je, ističe Radulović, isključivo na meč u Rigi, koji donosi brojne zamke – jedan je uloga favorita, drugi motiv rivala, a treći su uslovi, hladnoća i stanje terena.

“Prvi meč moramo da odigramo disciplinovano, mudro i hrabro. Letoniju smo skautirali do detalja, to je ekipa sa nekadašnjim ostrvskim stilom – sa mnogo duela, borbom. Mi moramo da im odgovorimo na isti način kada oni imaju loptu, a kada smo mi u posjedu da igramo onako kako najbolje znamo i kako naš kvalitet može da dođe do izražaja. Malo me plaši stanje terena, ali ne može ništa da nas poremeti u našoj želji da ostvarimo pobjedu. Pričao sam sa momcima, znaju šta ih čeka u Letoniji i spremni su na sve – i na rivala, i na hladnoću i na teren”, istakao je Radulović. 

Od 28 pozvanih igrača za prva tri meča, u Podgoricu su doputovala njih 23-ica, dok će petorica saigrače sačekati u Rigi.

Iako je postojala mogućnost da Stevan Jovetić dođe u Crnu Goru, on će, ipak, doputovati iz Monte Karla u Letoniju, sa Stefanom Savićem i Estebanom Saveljićem. Iz Rima sjutra u Rigu dolazi Adam Marušić, dok je Marko Simić “kod kuće” – član je letonske Liepaje.

To znači da će u kompletnom sastavu ekipa trenirati tek u utorak veče, na zvaničnom treningu uoči utakmice.

“Ovo je najbolje što Crna Gora ima u ovom trenutku, a posebno sam zadovoljan što su igrači u takmičarskom ritmu i igraju u dobroj formi. Nemamo mnogo vremena da treniramo, ali razgovarali smo i razgovaraćemo mnogo, predočićemo im šta se traži, a oni su dovoljno iskusni da to prenesu na teren. Imam maksimalno povjerenje u njih, njihov kvalitet, a želja i motiv za igranje u nacionalnom timu uvijek su bili veliki”, kazao je Radulović. 

Crna Gora u srijedu od 20 i 45 gostuje Letoniji. Istog dana igraće se derbi grupe G Turska – Holandija, kao i meč Gibraltar – Norveška.

JOVETIĆ NAM MNOGO ZNAČI

Dobra vijesti stigla je juče iz Francuske – Stevan Jovetić moći će da igra na sva tri meča.

Pritom, u odličnoj je formi…

“Ne treba da se priča o tome koliko nam znači Jovetić. Mnogo je važno to što ćemo ga imati u timu, ali oramo da vodimo računa i o nekim drugim stvarima – biće nam potrebna rotacija, jer igramo tri meča u sedam dana”, kazao je Radulović.

Iz Španije stižu vijesti da Stefan Savić ima lakšu povredu.

“Vidjećemo kakva je situacija sa Savićem, ali nadam se da će biti sve u redu”,  kazao je Radulović.

Budva odbranila trofej

Feler pobijedio u slalomu, Panturou Veliki kristalni globus