Budućnost u petak želi da završi posao protiv Monaka

Košarkaši Budućnost Volija napravili su krupan korak ka plasmanu u polufinale Evropkupa – “plavi” su sinoć u Monte Karlu bili bolji od Monaka 77:76 i poveli 1:0 u seriji, koja se igra na dva dobijena meča.

U dresu Budućnosti sinoć je briljirao Vili Rid, koji je meč završio sa 24 poena i 13 skokova (indeks 35) i bio jedan od najzalužnijih za važnu pobjedu.

“Znali smo da su fizički jaka ekipa. Bila je teška utakmica, a slično će biti i u petak.  Sve zavisi od nas – mislim da smo u dobroj poziciji. Očekujem da će i u drugom meču biti agresivni. Moraćemo da odgovorimo na njihov agresivan pristup, budemo precizni i mislim da ćemo biti u dobroj poziciji”, rekao je Rid.

Drugi meč na programu je u petak (18 časova) u Ljubljani…

“Odigrali smo jedan dobar meč. Odgovorili smo na njihovu fizičku igru i uspjeli da zabilježimo pobjedu i za korak bliže priđemo plasmanu u narednu rundu. Oni su kao i većina francuskih ekipa – fizički jaka ekipa, agresivni su u odbrani. Drago mi je da smo nakon meča sa Zvezdom uspjeli da ponovimo dobru partiju i odreagujemo na sličnu odbranu Monaka. U petak možemo da očekujemo još agresivniju igru. Oni moraju da idu na sve ili ništa. Biće fizički jača utakmica od prve. Ne treba zaboraviti da mi igramo još jednu utakmicu na gostujućem terenu. To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Učinićemo sve što možemo da se ne vratimo u Monako.” kazao je Luka Mitrović.

Podgorica su finišu meča slomila otpor Slobode

Poraz Sutjeske, Spars prejak za Nikšićane