Norveška stiže u Podgoricu; Marušić: Daćemo sve od sebe da ih pobijedimo

Nakon trijumfa nad Letonijom i Gibraltarom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, fudbalsku reprezentaciju Crne Gore očekuje i najteži ispit u martovskom ciklusu kvalifikacija – u utorak (20.45) protiv Norveške.

Skandinavska selekija juče je ubjedljivo poražena od Turske, pa je već pod pritiskom domaće javnosti i medija.

“Odgledali smo meč koji su Norvežani odigrali protiv Turske. Vidjeli smo njihove prednosti i mane. Imamo dva dana da se pripremimo, da ih analiziramo. Sigurno je da nas očekuje najteža utakmica u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Daćemo sve od sebe da ih pobijedimo”, kazao je reprezentativac Crne Gore, Adam Marušić.

Prva zvijezda Norvežana je Erling Haland. Tu su i Aleksander Sorlot, Martin Edegard…

“Doći će ovdje sa ciljem da pobijede. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji. Očekujem tešku utakmicu. Poslije dvije utakmice dobili smo više samopouzdanja i mislim da imamo dobre šanse i imamo pravo da se nadamo da možemo da pobijedimo”, smatra Marušić.

Nakon dva kola kvalifikacija Crna Gora i Turska imaju po šest bodova, Holandija i Norveška po tri, dok su Letonija i Gibraltar bez bodova.

“Grupa je jako izjednačena. Svako svakoga može da pobijedi, svaki bod je bitan u ovakvoj grupi.”

Marušić je odmarao protiv Gibraltara i spremno čeka predstojeći meč

“Odigrao sam dosta utakmica ove sezone. Zdrav sam što je najbitnije i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu.”

Marušić je i ove sezone standardan igrač Lacija. Ugovor sa “nebeskoplavima” ističe mu sljedeće sezone, ali je još rano za priču o nastavku karijere.

“Najbitnije je da se ova sezona završi kako treba. Da vidimo da li ćemo izboriti Ligu šampiona. Na kraju sezone ćemo sjesti i vidjeti šta i kako dalje”, kazao je Marušić.

Engleski arbitar na centru stadiona “pod Goricom”

Đurđević: Od napadača se stalno traže golovi