Mašinski fakultet osvojio Studentsku košarkašku ligu!

Večeras je u dvorani Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade i Studentskog sportskog saveza, odigrano  finale ovogodišnje Studentske lige Crne Gore u košarci, u kome su se sasvim zasluženo našle ekipe Mašinskog  fakulteta i Prirodno-matematičkog  fakulteta .                                                                                                                       

Konačno je Mašinski fakultet uspio da osvoji Studentsku ligu Crne Gore. Oni su nakon četiri izgubljena finala svoju prvu titulu osvojili pobjedom protiv ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta rezultatom 70:60.

Na samom početku utakmice nervoza je bila prisutna kod studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, koji su inače igrali svoje prvo finale, što su iskoristili studenti Mašinskog fakulteta i već na startu stekli deset poena prednosti. I u drugoj četvrtini isti odnos snaga na terenu. Na krilima fenomenalnog Jovanovića, koji je pogađao sa svih pozicija ali i razigravao ekipu, Mašinski fakultet je nastavio u istom ritmu. Prednost je rasla iz minuta u minut pa se na odmor otišlo sa 46:22. Ni u nastavku susreta PMF nije imao rješenja za raznovrstan napad Mašinaca. Trojkama Vučinića, Posuke i Otaševića pred kraj treće dionice Mašinski fakultet je stekao 29 poena prednosti pa je slavlje na klupi moglo da počne. U poslednjem kvartalu PMF je uspio da, koliko toliko sačuva obraz i ublaži poraz, za na kraju konačnih 70:60.

U pobjedničkoj ekipi istakao se Jovanović sa postignutih 21 poen a u stopu ga je pratio Otašević sa 20 poena.  U poraženom sastavu najefikasniji je bio Cupara sa postignutih 18 poena.

U meču za treće mjesto Elektotehnički fakultet je slavio protiv ekipe Građevinskog fakulteta rezultatom 52:39.

Medalje i pobjednički pehar šampionskoj ekipi uručio je rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović.

Pehar i medalje osvajačima drugog mjesta uručio je predsjednik Studentskog sportskog saveza Crne Gore Zoran Medenica,.

Pehar i medalje trećeplasiranom timu Studentske lige u košarci uručio je predsjednik Studentskog parlamenta Saša Roćen.

Foto: SSCG

Glasovima kapitena ekipa, za najboljeg igrača lige proglašen je Nikola Cupara, igrač PMF-a kome je priznanje uručio Gavrilo Stojanović iz Nikšićke pivare.

Studentski sportski savez Crne Gore će i u narednom periodu raditi na podizanju kvaliteta svih takmičenja i ostvarivanju misije da bude nosilac studentskih sportskih nadmetanja a nastaviće da radi i na popularizaciji sporta i zdravih stilova života među budućim akademskim građanima.

Finale

Sala: SKC UCG

Utakmica odigrana bez prisustva gledalaca

Sudije: Sava Ćetković, Bojan Popović i Kasim Bajrović

Mašinski fakultet – Prirodno-matematički fakultet 70:60 (18:10; 28:12; 14:19; 10:19)

Mašinski fakultet: Radenović 6, Otašević 20, Jovanović 21, Posuka 9, Vučinić 9, Pivljanin 5, Dragašević, Furtula.

Prirodno-matematički fakultet: Cupara 18, Vujačić, Đilas 10, Maraš 1, Đilas, Rašović 5, Hot, Brajković 8, Nikolić, Peličić 2, Otašević 16, Kljajević.

Utakmica za III mjesto

Sala: SKCUCG

Utakmica odigrana bez prisustva gledalaca

Sudije: Sava Ćetković, Bojan Popović i Kasim Bajrović

Građevinski fakultet – Elektrotehnički fakultet 39:52 (11:20; 10:13; 9:13; 9:6)

Građevinski fakultet: Jelovac, Đekić 9, Drašković 4, Kuzmanović 11, Bakrač 2, Šćepanović 3, Roganović 6, Ralević, Pejović, Đurović 4, Novaković, Popović.

Elektrotehnički fakultet: Mandić 17, Gardašević 4, Jovović 19, Medojević, Šimun 5, Crnovršanin, Mašulović 3, Radović 2, Peković 2.

Budućnost nije uspjela, Monako ide u polufinale Evrokupa

Milojević: Imali smo isti problem kao na prošlom meču