Bašić saopštio je spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić saopštio je spisak igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se održavaju u maju.

Crna Gora je u grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana.

Okupljanje reprezentacije je 18. aprila, a dan ranije svi članovi ekipe će uraditi PCR testove na covid-19, dok će igrači obaviti ljekarske preglede.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Rajko Strugar, Nikola Radonić, Danilo Dubak;

Primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić;

Korektori: Milos Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Jovan Delić, Bojan Strugar;

Srednji blokeri: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blazo Milić, Matija Ćinćur;

Libera: Nikola Lakčević, Milos Kosović, Ivan Vlahović;

Naši odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Tbilisiju (Gruzija), gdje će im protivnici biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Završnica će se održati se u Katovicama.

Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Foto: OSCG

Golemac: Poštujemo Budućnost, ali se ne plašimo

Pad “sokola” na FIFA rang listi