Navijači na tribinama i u Španiji i Holandiji

Vlasti Španije i Holandije najavile su danas da planiraju da dopuste prisustvo navijača na utakmicama Evropskog fudbalskog prvenstva ove godine.

Španske vlasti su Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) najavile da se može garantovati četvrtina kapaciteta stadiona “San Mames”, u Bilbau, koji prima 53.000 navijača, a sličan predlog ima i Vlada Holandije, koja predlaže da 12.000 gledalaca može ući na stadion u Amsterdamu, sa negativinim testom na koronavirus.

“Radujemo se što ćemo dočekati 12.000 gledalaca na stadionu ‘Johan Krojf’, ali svjesni smo da je koronavirus nepredvidiv i da nema garancija. Međutim i dalje se nadamo da će se do juna situacija popraviti da možemo pustiti i više gledalaca”, rekao je direktor turnira u Amsterdamu Gijs de Jong.

Amsterdam i Bilbao biće domaćini po tri utakmice Grupe C i Grupe E, kao i po jednog meča osmine finala.

Garancije za prisustvo navijača još nijesu dali Glazgov i Dablin, koji su domaćini po četiri meča, a postoji mogućnost da gradovi koji ne daju garancije ostanu bez domaćinstva.

Najviše utakmica igraće se u Londonu na stadionu Vembli, sedam, uključujući polufinale i finale takmičenja, a vlasti se nadaju da će kapacitet od 90.000 gledalaca biti popunjen do kraja turnira.

Polovina kapaciteta biće popunjena u Sankt Peterburgu, dok će u Kopenhagenu biti moguće prisustvo do 4.000 navijača.

Bukurešt će prema planovima pustiti do četvrtine kapaciteta “Nacionalnog stadiona”, a domaćini Evropskog prvenstva biće i Budimpešta, Baku i Minhen.

Evropsko prvenstvo počeće 11. juna u Rimu utakmicom između Italije i Turske, na kojoj će takođe biti moguće prisustvo gledalaca.

Budućnost rutinski riješila derbi pod Goricom

CFL 28. kolo: Budućnost bolja od Dečića, Sutjeska preuzela drugo mjesto