Pobjeda i ništa drugo

Jednu od najboljih utakmica ove sezone Mornar je odigrao 27. decembra prošle godine, kada je u Ljubljani savladao Cedevita Olimpiju 93:88.

Četiri mjeseca kasnije, Mornar protiv COL, na tri kola do kraja igra meč biti ili ne biti…Ukoliko dobije sve tri utakmice koje su mu preostale u ABA ligi, izboriće plej-ofu.

U nekom srećnom raspletu, može i sa jednom pobjedom da bude među četiri prvoplasirane ekipe. Ali, ta pobjeda mora da bude protiv, Cedevita Olimpije. 
Iz objektivnih razloga, zbog povreda i bolesti glavnih igrača, ali i zbog sopstvenih grešaka i jeftino izgubljenih utakmica, došli smo u situaciju da nam duel protiv Cedevita Olimpije znači ’biti ili ne biti’. Više nema nikakvih kalkulacija, pobjedom ostajemo u trci za TOP četiri, porazom se opraštamo od tih lijepih želja. Svjesni smo da nam u goste dolazi izuzetno jak protitivnik, jedna od najboljih ekipa u ABA ligi i znamo šta nas čeka. Ako želimo da se radujemo u nedjelju veče, moraju svi igrači koji budu u sastavu, nezavisno od toga ko i koliko bude igrao, da daju svoj maksimalni doprinos i na terenu i van njega. Moramo, po svemu da budemo kompaktna cjelina, kako bismo savladali veoma kvalitetnu ekipu Cedevita Olimpije“, kazao je trener Mihailo Pavićević.

Aleksandar Lazić očekuje veliku borbu i pobjedu svog tima.

Čitava sezona staje nam u preostale tri utakmice, od kojih je daleko najvažnija prva, protiv Cedevita Olimpije. Znam da možemo da igramo kao što smo igrali u trećoj četvrtini sa FMP-om. Ukoliko u većem dijelu meča budemo igrali na tom nivou, mislim da ćemo slaviti. Ohrabruje i to što ćemo, konačno, biti kompletni. Postoje svi uslovi da se vratimo na pobjednički kolosjek“, rekao je Lazić.

U ekipi će, pored Vajtheda, koji je protiv FMP-a pokazao da je potpuno spreman, biti i Pulen, a kakva će njegova uloga biti, zna samo trener Pavićević.

Zanimljiva je istorija rezultata Mornara sa hrvatsko-slovenačkim timom. Cedevita je svih šest puta savladala Mornar u ABA ligi, nijednom nije poražena. Mornar je dobio Olimpiju 4:2, a protiv Cedevita Olimpije vodi 3:0.

Meč u dvorani „Topolica“, počinje u 21 sat.

Sjajna Danka Kovinić u finalu turnira u Čarlstonu

UEFA: Svi igrači će morati da budu vakcinisani do početka EURA