Sulejmanli i Darda na vrhu tabele Memorijala “Vladimir Bato Kontić”

Azerbejdžanac Ajdin Sulejmanli i Danijel Darda iz Belgije nalaze se na vrhu tabele nakon četiri odigrana kola velemajstorskog turnira u Nikšiću, u čast Vladimira Bata Kontića.

Sulejmanli je, nakon dvije početne pobjede, remizirao sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem i Nikolom Đukićem.

Darda je bio raspoložen u partijama sa crnogorskim reprezentativcima, pa je nakon remija sa Lukom Draškovićem, uspio da savlada aktuelnog prvaka Crne Gore, intermajstora Blaža Kalezića.

Foto: Šahovski savez Crne Gore

Pola poena iza vodećeg dvojca nalazi se grupa, od sedam igrača, u kojoj su crnogorski predstavnici, Đukić, Drašković, ali i Božidar Kisić.

Društvo im prave Boban Bogosavljević iz Srbije, ali i njegove kolege po tituli, velemajstori Sanal Vahap i Hans Niman, predstavnici Turske i Sjedinjenih Američkih Država, a 2,5 poena je skupila i Julija Osmak, predstavnica Ukrajine i nekadašnja juniorska prvakinja svijeta.

Polovičan učinak ima još šest igrača, među kojima su i Nebojša Nikčević, Blažo Kalezić, Marko Krivokapić i Aleksandar Tomić.

Takmičenje će biti nastavljen sjutra partijama petog kola.

Turnir koji organizuju Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda, uz pomoć Opštine Nikšić, Turističke organizacije tog grada i Hotela Onogošt.

Igra se u čast Vladimira Bata Kontića, tragično nastradale zvijezde crnogorskog šaha.

Stonoteniseri Budima prvaci Crne Gore

Remi Reala sa Hetafeom