Milenijum izborio košarkašku elitu

Nepuna godina seniorskog takmičarskog staža bila je dovoljna Košarkaškom klubu Milenijum da iz B lige zakorači stepenicu više, izbori elitni košarkaški rang.

Podgorički Golden stejt titulu najbolje ekipe B lige proslavio je na parketu dvorane “Ada” u Pljevljima – pobjedom nad Rudarom 126:84.

Ambiciozan projekat prošao je prvi košarkaški ispit.

“Ponosni smo na urađeno u ovoj sezoni, ostvarili smo zacrtan cilj. Ova ekipa je formirana tek prije godinu dana i vrlo brzo je uspjela da postavi standard i kvalitet igre podigne na nivo za ulazak u Prvu ligu”, rekao je predsjednik KK Milenijum Boris Pižurica.

Put do elite nije bio lak…

Foto: KK Milenijum

“Imali smo ozbiljnu konkurenciju, ali je, uz kvalitetnu organizaciju i dobra selekcija igrača na startu sezone dala rezultat, pa smo samim tim još više zadovoljni ostvarenim uspjehom. Sigurni smo da ćemo i u sljedećoj sezoni imati šta da pokažemo i da ćemo prvoligaškim ekipama biti tvrd orah i ozbiljna prepreka”, rekao je Pižurica.

Naredne sezone (ako Studentski centar izbori ABA 1) Milenijum će uz KK Podgoricu braniti boje Glavnog grada.

“U Podgorici će biti samo dva tima koja nastupaju u I MCKL, a učešće u eliti je veoma značajno za mlade igrače, koji treba da se školuju za ABA i Evroligu”, rekao je Pižurica.

Foto: KK Milenijum

Pižurica je pozvao podgoričke kompanije, da podrže projekat, košarkašku priču, koja je napravljena na čistom entuzijazmu.

“Sigurni smo da ćemo opravdati povjerenje navijača i sponzora i da ćemo sljedeće sezone biti tim, na koji će svi obratiti pažnju, koji će kvalitetnom organizacijom i dobrim rezultatima biti pozitivan primjer crnogorske košarke”, zaključio je Pižurica.

Pored trofeja, izabranici Balše Petrovića su pokupili i individualna priznanja. Nikola Vuković je MVP lige, a Dušan Gojnić najbolji asistent.

Organizacione aktivnosti vodili su predsjednik kluba Boris Pižurica i sportski direktor Mladen Konatar.

Podgorica poražena od Borca, u polufinale je vodi pobjeda od pet razlike

Danka Kovinić 63. igračica WTA liste