Najvažnije je da smo 15. put na velikim takmičenjima

U debitantskim nastupima u ulozi selektora, Bojana Popović je sa rukometašicama Crne Gore upisala dvije pobjede u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije.

Nakon 29:23 u „Bemax areni”, „lavice” su danas u Minsku slavile 26:24, mada je moglo da bude i ubjedljivije.

“Cilj nam je bio da odigramo bolje nego u Podgorici. U većem dijelu meča smo odradile dobar posao u odbrani, a 1. poluvrijeme je bilo malo mučno, jer su sudije dugo puštale napade sedam na šest Bjelorusije. U nastavku smo došle do pet razlike, ali sa nekoliko promašenih zicera smo vratile rivala u igru. Najbitnije je da su tu dvije pobjede, da je Crna Gora 15. put na velikim takmičenjima i da su sve ostale zdrave, da idemo kući srećne i zadovoljne”, rekla je Popovićeva.

Selektorka je dala šansu svim igračicama, a nisu se upisale samo Matea Pletikosić, Andrea Klikovac i Nina Bulatović, koja je promašila sedmerac na isteku vremena.

“To nam je bio cilj, da rotiramo kroz cijelu utakmicu, da sve budu korisne i imaju svoju ulogu. Neko je to odradio dobro, neko nije, što ćemo da analiziramo. Bitno je da sve budu uključene i da se osjećaju kao dio reprezentacije. Bilo je, naravno, momenata gdje su mogle i morale mnogo bolje, ali su pobjede najvažnije i spremamo se za ono što slijedi. Neke igračice će biti zauzete u svojim klubovima praktično do početka juna, a onda počinju pripreme za Tokio “, naglasila je Bojana.

Foto: Luka Novović/RSCG

Fudbalska Crna Gora: Potrebna promjene na svim nivoima

Radičević: Reprezentacija ima svijetlu budućnost