Novski MVP

Košarkaši Primorja ove sezone su najprijatnije iznenađenje, u vrhu su crnogorske lige, a jedan od najzaslužnijih za takav uspjeh “žuto plavih” svakako je Slobodan Miljanić.

Iako KSCG ne dodjeljuje individualna priznanja, Miljanić, igra sezonu karijere.

Košgeter Primorja je prvi strijelac ekipe, ali i crnogorskog šampionata sa 24.5 poena, a ima i šest skokova 4.4 asistencije po meču.

“Evidentno je da što se ličnog učinka tiče da igram sezonu karijere. Za sada je tako, i nadam se da ću uspjeti u nastavku sezone da odigram na istom nivou”, rekao je Miljanić za Sportski.me

Tim Rajka Krivokapića je četvrti na tabeli sa skorom (11-8), iza ekipa koje se bore za ulazak u ABA 1 ligu.

“Sigurno je da smo ove sezone najprijatnije iznenađenje lige i da smo ostvarili rezultat koji je malo ko vjerovao sem nas u klubu”, kazao je 30-godišnji krilni košarkaš i dodao…

“Mene lično nisu iznenadili rezultati, jer kada sam vidio koje sve igrače je stručni štab potpisao za ovu sezonu znao sam da ćemo biti neugodan protivnik”, rekao je Miljanić.

Foto: KK Primorje

Šta je najveći kvalitet vašeg tima?

“Zajedništvo i vrhunska atmosfera kako na parketu tako i van njega i naravno šef stručnog štaba Rajko Krivokapić sa pomoćnikom Draženom Antićevićem”, kazao je Miljanić

.Najneugodniji rival u domaćem šampionatu?

“Veoma teško pitanje…Crnogorska liga je veoma kvalitetna i teško je reći koji je tim najneugodniji, ali sigurno da se izdvajaju ekipe iz ABA 2 lige”, rekao je Miljanić.

Novljanin je sa 19. godina otišao preko Atlantika, na koledž, nakon staža, iskustva u postojbini košarke uslijedio je povratak u Evropu.

Foto: KK Primorje

“Poslije završenog fakulteta i igračke karijere na koledžu potpisao sam ugovor u Švajcarskoj za jedan od najboljih klubova Friburg Olympic sa kojim sam osvojio pet titula. Takođe sam bio u još jednom klubu u Švajcarkoj (SAM Massagno), Slovačkoj (Prievidza) i kao i još nekoliko timova”, priča Miljanić.

Cilj za narednu sezonu?

“Za sada pokušavam da se fokusiram da što bolje odigram do kraja sezone pa ću onda vidjeti kakve ću ponude dobiti i onda odluciti šta je najbolje za mene i moju porodicu”, rekao je Miljanić.

Francuskom teniseru zabranjen nastup u Tokiju

ABA: Poznati termini plej ofa, borba za titulu kreće 3. maja