U ponedjeljak okupljanje “lavova”, u tim se vraćaju Vladan Lipovina i Stefan Čavor

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i početi pripreme za mečeve protiv Kosova, Švedske i Rumunije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Selektor Zoran Roganović ranije je objavio spisak od 18 igrača na koje računa za te duele.

U odnosu na posljednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske, u Lundu prošlog mjeseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor.

Akciju će zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović i bek Al Rajana, Stevan Vujović zbog mjera protiv koronavirusa koje su na snazi u Kataru.

Na spisku su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović, bekovi Vasko Ševaljević, Aleksandar Glendža, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Reprezentacija će, u ponedjeljak odraditi trening, a već u utorak putuje za Prištinu, gdje će dan kasnije igrati protiv Kosova.

Aktuelni vicešampion svijeta – Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u posljednjem meču kvalifikacija, 2. maja protivnik selekcija Rumunije.

Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i Kosovo osvojili su po tri (četiri meča), dok je crnogorska reprezentacija na dva osvojena boda iz tri duela.

Crnogorski rukometaši prvi trening odradiće u 19 sati u dvorani “Verde”.

Nema straha od korone: 15.000 navijača gledalo vrhunske borbe

Simonović: Veliki uspjeh Liješevića, ne dozvoliti da ostane u sjenci neprimjerenih događaja