Pavićević: Mornar poštuje Budućnost, ali vjeruje u kvalitet

Košarkaši Mornara poštuju Budućnost Voli, ali vjeruju u svoj kvalitet, kazao je trener barskog košarkaškog kluba, Mihailo Pavićević.

On je naglasio da je dosadašnja sezona Mornara, bez obzira na ishod polufinala plej-ofa ABA lige,
najuspješnija u istoriji kluba.

“Ostaje žal, jer vjerujem da je sve bilo u redu, odnosno manje povređenih igrača i problema sa koronavirusom, pričali bi o još većim ostvarenjima. Povrede su sastavni dio sporta, na žalost sreća nas nije pratila”, rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

Govoreći o predstojećim duelima sa podgoričkim timom, iskusni stručnjak kazao je da je plej-of ono za šta se živi i trenira.

“Bez obzira na ligaški dio, broji se ono na kraju. Za plej-of i borbu za trofej se trenira. U plej-ofu nema ispravke ili jesi ili nijesi”, rekao je Pavićević.

On smatra da će na igračima Budućnost Volija biti veći pritisak, navodeći da podgorički klub posljednjih četiri-pet godina važi za jednog od favorita za prvo mjesto.

“Ne smatram da je njihova želja veća od naše, očekuje nas interesantna serija. To je jedini pravi derbi crnogorskog sporta. Mornar u kompletnom sastavu i u formi iz januara nikome se ne bi pomjerio. Poštujemo svakoga, ali vjerujemo u sebe i svoj kvalitet”, kazao je Pavićević.

Bek barskog tima, Nemanja Vranješ kazao je da je Mornar zasluženo u plej-ofu.

On smatra da među timovima nema nepoznanica i da ne može biti iznenađenja.

“Ljubitelji košarke imaće priliku da uživaju u polufinalnoj seriji. Nijanse će odlučiti, jedan raspoloženi pojedinac može da odluči seriju. Obje ekipe su u vrhu regionalne košarke, sve je otvoreno. Čeka nas paklena serija”, rekao je Vranješ.

U polufinalu igra se na dvije pobjede.

Prvi meč na programu je u ponedjeljak u Podgorici, dok je revanš narednog petka (7. maja) u Baru.

Podgorica će biti domaćin i eventualnog trećeg meča, 11. maja.

U drugom polufinalu rivali su Crvena zvezda i Igokea.

Crnogorski karatisti u Lisabonu

KSCG predložio Nikolu Pekovića za predsjednika