Savićević: Kandidovaću se za novi mandat

Foto: FSCG

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i zvanično je objavio kandidaturu za novi mandat na čelu crnogorske Kuće fudbala.

Izborna Skupština FSCG održaće se 30. juna.

“Kandidovaću se za predsjednika – iako se to znalo i ranije, nisam želio do sada da to zvanično objavljujem. Mislim da sam dosadašnjim radom u fudbalu i pokazao i dokazao da mogu da vodim Fudbalski savez. Zajedno sa svojim saradncima, uradili smo dosta toga do sada, unaprijedili smo fudbal na svim nivoima i želimo da nastavimo i istrajemo na putu koji smo započeli”, kazao je Savićević koji je od 2001. godine na čelu FSCG.

Očekuje da ima protivkandidata, ali i očekuje da – pobijedi u izbornoj trci.

“Pojavljuju se kandidati, iako ništa još nema zvanično. Očekujem da imam protivkandidata, ostala su još dva mjeseca do izbora i već se udružuju neke grupacije ljudi. Mislim, ipak, da na svojoj strani imam većinu i povjerenje fudbalskih ljudi koji brane stavove o kojima govorim i koji imaju pogled na fudbal koji i ja imam”, rekao je Savićević za “Vijesti”.

Najavio je da će, ukoliko dobije podršku, Izvršni odbor Saveza biti osvježen novim, mlađim ljudima koji su uključeni u fudbal i koji zaslužuju tu da se nađu.

FSCG: Šest klubova dobilo UEFA licencu

Opština Budva nagradila Petra Liješevića, Bojanu Gojković i Ninu Radenović