Marina Raković osvojila bronzu u Lisabonu

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Lisabonu.

Ona je danas u meču za treće mjesto u kategoriji do 68 kilograma savladala Ukrajinku Kalinku Meljnik – 6:3. Raković je juče bila slobodna na startu takmičenja, u drugom kolu bila je bolja od Angele Mojsovske iz Sjeverne Makedonije 10:2, dok je u trećem slavila protiv Ede Eltemur iz Turske 2:1.

U meču za polufinale poražena je od Kineskinje Li Gong 1:0. Kineska takmičarka je plasmanom u finale povukla Raković u repesaž i omogućila joj nastavak takmičenja. Članica Omladinca je u repasažu pobijedila Portorikanku Žanes Mišel Fonseka Romero 4:3 i izborila meč za medalju.

Raković je osvojila petu medalju na turnirima serije i Premijer ligi. Bila je zlatna na turniru Serije A u Istanbulu, sredinom maja 2019, dok je bronzanu medalju osvojila na turnirima Premijer lige u Dubaiju 2019, Istanbulu i Parizu 2016. godine.

Raković u karijeri ima pet bronzanih odličja sa velikih takmičenja – tri sa šampionata Evrope i po jednu sa Svjetskog prvenstva i Evropskih igara. Ona je evropska odličja osvajala 2012. na Tenerifama, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015, bronzana je bila i godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Lincu i Evropskim igrama, 2015. godine u Bakuu.

Bila je i kadetska prvakinja Evrope 2006. godine u Podgorici.

“Lavovi” na bod od cilja

Moto GP: Džek Miler slavio na gran-priju u Španiji