Trajković: Nije gotovo; Kadija: Biće teško stići ovih deset poena

Košarkaši Studentskog centra sa 10 poena prednosti ulaze u drugi, završni čin borbe za plasman u najjači rang – u prvom meču finala ABA 2 lige savladali su Spars 99:89.

Lijepa prednost pred drugu utakmicu, koja se igra u četvrtak, ali trener Nenad Trajković upozorava da posao nije završen.

“Osim prve četvrtine, koja je bila tijesna, kontrolisali smo meč. Naša klupa je doprinijela da imamo deset razlike, ali ništa nije gotovo. Oni će da izađu na teren da se bore kao lavovi, kao što bismo mi izašli da smo izgubili. Znamo šta nas čeka, moramo da uđemo u drugi meč sa velikom energijom i hladne glave”, rekao je Trajković.

Sparsi su 31 sekundu prije kraja imali samo tri poena zaostatka, ali su do kraja, nakon sopstvenih grešaka, primili sedam poena i imaju dvocifren zaostatak uoči drugog meča.

“Vidjelo se da nam fali svježine, da smo istrošeni, iza nas je naporna sezona, a skraćena rotacija. Trebalo je da zadržimo loptu kada smo gubili pet razlike, ovako nešto se ne dešava često. Međutim, ništa ne mogu da zamjerim mojim momcima, zadovoljan sam kako su igrali. Šteta što nije manja razlika, biće teško stići ovih deset poena. Mi moramo da se osvježimo i odmorimo, a pitanje je koliko ćemo biti spremni”, rekao je trener Sparsa Miodrag Kadija.

“Studenti” na korak od elite, u drugi meč finala Podgoričani ulaze sa plus deset

“Sokolići” poraženi od vršnjaka iz BiH