Minić: Nadamo se da će izboriti Evropsko prvenstvo

Muška odbojkaška repezentacija Crne Gore otputovala je juče za Gruziju, gdje se od 7. do 9. maja igra prvi kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo (EP).

Odbojkaši danas imaju testiranje na koroanvirus, a potom i trening. Prvi meč na turniru Crna Gora igra sjutra (13.30) protiv Azerbejdžana. U subotu u istom terminu je utakmica sa Grčkom, dok u nedjelju (16.30) predstoji meč protiv Gruzije. Turnir u Gruziji, kao i naredni u Podgorici propustiće Nemanja Peruničić, koji je na posljednjem treningu uoči puta, povrijedio prst na ruci.

A uoči kvalifikacija Crna Gora je odigrala dva pripremna meča sa Albanijom. Jedan od najboljih na tim mečevima bio je korektor Aleksandar Minić.

“Slijedi ono za šta smo se svi spremali. Grčka i mi smo, na papiru, favoriti za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali to ne mora ništa da znači. Moramo sve protivnike da shvatimo ozbiljno i u svakoj utakmici damo maksimum. Očekivanja su velika – nadamo se da ćemo drugi put zaredom uspjeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.Olakšavajuća okolnost je što drugi turnir igramo u Podgorici. Nadamo se odlasku na Evropsko prvenstvo”, rekao je Minić.

Minić je prokomentarisao rivale.

“Sa Gruzijom i Azerbejdžanom nijesmo igrali od sada. Tako da ne znam kakve su ekipe. Azerbejdžanu fale neki igrači iz prve postave. Sa Grčkom se poznajemo, sa njima smo igrali prije dvije godine pripremne utakmice pred Evropsko prvenstvo. Jednu utakmicu smo mi pobijedili, jednu oni. To je jedna dobra, stabilna reprezentacija”, kazao je Minić.

Nakon turnira u Gruziji, slijedi turnir u Podgorici koji je na programu od 14. do 16. maja.

Plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Đukić i Drašković maksimalni nakon trećeg kola

Potpredsjednik EHF-a Predrag Bošković u posjeti Rukometnom savezu Crne Gore