Trofej Podgorice Marijani i Nikoli

Nikola Nikolić i Marijana Goranović proglašeni su za najbolje atletičare Trofeja Podgorice, drugog mitinga bacača za osobe sa invaliditetom.

Nikolić je u bacanju diska, u spojenim kategorijama F11-13 (osobe sa smetnjama vida) ostvario hitac 32,16 metara. On je i prošle godine osvojio trofej za najboljeg atletičara turnira.

“Djelimično sam zadovoljan rezultatom, početak je nove bacačke sezone. Rezultat je slabiji od mog ličnog rekorda. Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, ali nije ni loše”, rekao je Nikolić.

Kao drugoplasirani završio je Mirnes Ramović (27,32), dok je treći bio Miloš Ranitović (24,21). 

Goranović, srebrna sa posljednja dva šampionata Evrope, nastup u kugli, u kategoriji F 41, završila je sa rezultatom 6,80 metara. Vrijedan rezultat ostvarila je i u bacanju diska hicem od 21 metar i 16 centimetara, što je njen lični rekord.

“Jako sam zadovoljna takmičenjem u Resursnom centru, mjestu gdje sam odradila prvi atletski trening. Ostvarila sam dva vrhunska rezultata, očekivala sam to jer dobro treniramo. EP je druga priča, težak zadatak, čeka me odbrana vicešampionske titule. U Poljskoj bacaću i disk. Ne idem po medalju, već po dobar rezultat”, kazala je Goranović.

Odličan nastup imala je i Maja Rajković, koja je nastup u koplju u kategoriji F 54-56 (bacanja iz specijalizovane stolice) završila hicem od 12 metara i 72 centimetra.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Radmilo Baranin hicem od 21 metar i devet centimetara. Kao drugoplasirani završio je Senad Husović (18,33), dok je treći bio Nedžad Pepić (14,10).

Baranin je bio najuspješniji i u bacanju kugle (8,49), ispred Husovića (6,66) i Pepića (6,60).

U bacanju kugle, u spojenim kategorijama F11-13, najbolji je bio Miloš Spaić hicem od 9,99 metara. Ramović je bio drugi sa 9,89, a treći Ranitović sa 9,37 metara.

Učestvovala je i atletska reprezentativka Crne Gore u redovnom programu, mlađa juniorka Milica Pejović koja je hicem od 13,76 metara popravila lični rekord u bacanju kugle.

Selektor Veljko Čegar kazao je da je zadovoljan nastupom Goranović u bacanju kugle, podsjećajući da je to njen najbolji rezultat od EP u Grosetu 2016. godine. “Bacila je i lični rekord u disku, tako da sam zadovoljan njenim nastupom. Kvalitetan nastup imala je i Rajković. Baranin je bio korektan, imao je zdravstvenih problema i oporavlja se. Rezultat na nivou njegovih mogućnosti, ali on svakako može mnogo bolje”, rekao je Čegar.

On je istakao da je podbacio Spaić, navodeći da je u punom treningu i da vjeruje da će do šampionata Evrope biti u dobroj formi.

Organizatori mitinga, koji je održan na renoviranom kampu Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, bili su Paraolimpijski komitet i Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor.

All Stars šokirao Lovćen, pobjede Teoda, Sutjeske, Primorja

Furtula osvojio 11, a Papazi 14. mjesto na Evropskom kupu u Splitu