Majkl Džordan: Kada je Kobi umro, umro je dio mene

Majkl Džordan će u subotu inaugurisati Kobija Brajanta u Kuću slavnih.

Prošlo je 16 mjeseci od smrti legende i njegove 13-godišnje kćerke Đijane, kao i još šest putnika u padu helikoptera, a Džordan, najveći svih vremena, još ne može da preboli gubitak…

Džordan, koji je bio Kobijev mentor i veliki prijetelj, još čuva poruke na mobilnom telefonu koje mu je nekadašnji Kobi poslao prije smrti. Kako kaže, ponekad ih pogleda i nema namjeru da ih izbriše.

“Mislio sam da ću biti malo nervorzan kada budem predstavljao Kobija u Kuću slavnih, ali sam shvatio da ne mogu da budem nervozan što pokazujem emocije prema nekom koga sam apsolutno volio”, rekao je legendarni košarkaš Bulsa.

Posljednja poruka koju je dobio od Brajanta je bila 8. decembra 2019. godine.

“Ova tekila je nevjerovatna”, napisao je Kobi misleći na flašu alkoholnog pića koje mu je poslao Džordan radi promocije.

“Hvala brate”, odgovorio je Džordan.

“Da, gospodine. Kako porodica?, upitao ga je Kobi.

“Svi su dobri. A tvoji?”, pitao je Džordan.

“Svi su uredu”, odgovorio je Kobi.

“Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti, treneru Kobi. Srećni praznici”, dodao je Džordan, a Kobi odgovorio: “Srećno i tebi, čovječe. Baš sam sad na klupi, razbijamo – vodimo 45:8”.

Džordan je za ESPN ispričao da se prije šest mjeseci čuo sa Vanesom Brajant i da je ona iskazala želju da upravo legendarni košarkaš ne ceremoniji Kuće slavnih predstavlja njenog pokojnog muža.

“Kada je Kobi umro, umro je dio mene. Ne znam zašto, ali ne mogu izbrisati njegove poruke”, kazao je Džordan.

Brajant je poginuo 26. januara 2020. godine.

Vučić pred Berane: Maksimalan oprez protiv kvalitetne ekipe

Dabanović selektor 3×3 reprezentacije Crne Gore