Sutjeska igra meč sezone, Spasojević: Nećemo odustati od našeg cilja

Košarkaši Sutjeske u nedjelju igraju najvažniji meč u sezoni.

Nikšićani u posljednjoj utakmici 22. kola domaćeg šampionata dočekuju Studentski centar, a samo ih pobjeda opet vodi u ABA 2 ligu.

Biće to treći meč između dva kluba u sezoni, a prethodna dva pripala su “studentima” u ABA 2 ligi bilo je (100:94), dok su u prvom meču u Prvoj A košarkaškoj ligi Podgoričani slavili (89:80).

Jedan od najboljih u “plavo bijelom” timu Radosav Spasojević vjeruje da će Sutjeska ispuniti zacrtani cilj…

“Očekuje nas jako teška utakmica protiv Studenskog centra koji je ove sezone pokazao ozbiljan kvalitet. Ušli su u ABA 1 ligu. Naravno nećemo odustati od našeg cilja, pružićemo maksimum, kako bi došli do jako važne pobjede i plasmana Sutjeske u ABA 2 ligu i naredne godine”, rekao je Spasojević za Sportski.me

Sutjeska je i ove sezone igrala na tri fronta…Da nije bilo povreda, prekida šampionata zbog koronavirusa, sezona je mogla biti još i bolja…

“Sezona sa dosta uspona i padova. Ostaje žal za boljom pozicijom u ABA 2 ligi jer smo u par navrata pokazali da vrijedimo više. Tim je bio sklop iskusnih i mladih igrača, koji su dobili priliku da igraju, napreduju , što će im mnogo značiti u nastavku karijere”, rekao je Spasojević.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ako se izuzme izostanak sa prvog “balona” ABA 2 lige na Zlatiboru, Spasojević je iza sebe imao dobru sezonu.

U regionalnoj ligi je prosječno bilježio 17. 5 poena i 5.2 skoka po meču, a u crnogorskom šampionatu, trenutno ima 17.4 poena uz 4.8 skokova.

Kako se bliži kraj sezone, tako se prave planovi i za narednu. Na pitanje gdje će nastaviti karijeru 29-godišnji Nikšićanin je odgovorio…

“Ne razmišljam još uvijek o tome. Sigurno da ću sačekati kraj sezone, a nakon toga odabrati najbolju opciju za mene”, rekao je Spasojević.

Meč Sutjeska – Studentski centar igra se u nedjelju od 19 sati.

Pajković i Vušurović na komemoraciji u Subotici povodom smrti Miodraga “Skala” Gvozdenovića

Nadal izbacio Zvereva i prošao u četvrtfinale