Marić novi predsjednik Vaterpolo saveza Crne Gore

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je dobio novog predsjednika – na današnjoj Izbornoj skupštini je povjerenje dobio Đuro Marić.

“Na XI sjednici Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koja je održana danas u Podgorici, u hotelu Ramada, za novog predsjednika Saveza izabran je dr. Đuro Marić.

Skupštini je prisustvovalo 11 od 18 delegata (16 pravo glasa), od čega devet koji su imali pravo glasa su jednoglasno podržali kandidaturu gospodina Marića. Podsjećamo, Skupština je sazvana na inicijativu dva najveća crnogorska kluba, PVK Jadran i VPK Primorac, uz zahtjev osam delegate i četiri kluba, kako je predviđeno Statutom VPSCG.

Za potpredsjednika Saveza izabran je proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović. Za predsjednika Skupštine VPSCG izabran je Mirza Krcić, predstavnik VPK Primorac.

foto: Wpolo.me

Izabran je i Upravni odbor VPSCG koga čine pored predsjednika i potpredsjednika VPSCG, još Aleksandar Bojanić (PK Buuterfly Nikšić), Miloš Mračević (PVK Jadran Herceg Novi), Dejan Bajić (direktor Generali osiguranja i doskorašnji predsjednik VPSCG) i kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan. Preostala mjesta biće opredijeljena za sponzore VPSCG”, stoji u saopštenju Saveza.

Marić je bio jedan od dva kandidata za mjesto prvog čovjeka VPSCG, a drugi – Mirko Vičević – danas se nije ni pojavio na sjednici koja je održana u Podgorici.

Prva Izborna skupština je održana 31. marta, ali je prekinuta.

Nadal izbacio Opelku, u nedjelju za desetu titulu u Rimu

Krstajiću podrška za novi mandat na čelu Karate saveza