Budućnost Voli – Crvena zvezda treći čin

Budućnost je propustila veliku šansu za toliko željeni brejk u finalu plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, pa je u situaciji da pred treći okršaj (sjutra veče u „Morači”) ima samo jedan cilj – da se serija nastavi, što bi značilo i da će velikog rivala ugostiti i u ponedjeljak u podgoričkoj dvorani.

“Treća je utakmica, posebno je psihološki teška onoj ekipi koja gubi 2:0. Zvezda će biti sigurno rasterećenija. Ipak, mi smo i dvije utakmice u Beogradu pokazali da ako smanjimo oscilacije i budemo čvršći – imamo čemu da se nadamo. Tako da – nema predaje, to sam rekao odmah i poslije drugog meča. Da probamo prvo da smanjimo na 2:1, to je prvi korak – poručio je Milojević.

A tih oscilacija je u dva prva duela jednostavno bilo previše.

“Bilo je perioda i jako dobre i jako loše igre. Ti loši periodi moraju da traju kraće. Potrebno je da zadržimo prisebnost i staloženost u ključnim momentima”, rekao je Milojević.

Centar Zoran Nikolić priželjkuje dobar start svoje ekipe u duelu koji je zakazan za subotu od 20.30.

“Moramo da budemo energičniji. U obje utakmice u Beogradu nam je trebalo vremena da se razigramo, da uđemo u dobru seriju. Ovakvi dueli se pobjeđuju velikom borbom i fokusom od prvog minuta, tako da moramo odmah da budemo spremni na sve “, rekao je Nikolić.

Kapiten Suad Šehović zna da Budućnost može i mora mnogo bolje.

“Zvezda ima veliku prednost i rasterećenija je, ali domaćini smo i siguran sam da ono što smo igrali u Beogradu nije ni 50-60 odsto naših mogućnosti. Cilj je da dođemo do majstorice, vjerujem da imamo kvalitet za to”, rekao je iskusni bek i nastavio:

“Imali smo priliku u oba meča, pogotovo u drugom – vodili smo i devet razlike, bilo je plus sedam na tri minuta prije kraja. Situacija je sada takva kakva je, Zvezda vodi 2:0 i znamo šta moramo da uradimo. Daćemo sve da ispravimo greške i da „poništimo” prazne minute kada smo dozvoljavali rivalu da povede 15, 20 poena razlike. Tako nešto ne smijemo da dozvolimo u trećem meču, već da mi budemo ti koji će kontrolisati dešavanja”, zaključio je Šehović, koji je u dva meča u dvorani „Aleksandar Nikolić” igrao tek nešto više od 11 minuta.

Radonjić: Potpuno smo svjesni kvaliteta Budućnosti

Jelena Maksimović osvojila bronzanu evropsku medalju