Peković: Imamo dosta obaveza, Radović ostaje selektor

Nikola Peković postao je četvrti predsjednik KSCG, dobio je jednoglasnu podršku prisutnih 52 delegata.

Peković nije imao ni protivkandidata.

„Velika mi je čast i obaveza, hvala svima koji su me podržali. Nadam se da ću opravdati povjerenje. Maksimalno savjesno ću raditi posao koji je preda mnom. Imamo dosta obaveza, mnogo takmičenja, biće dosta raznih pitanja i trudiću se, sa svojim timom, da što bolje odgovorimo na sve zahtjeve“, rekao je Peković.

Košarkašice u junu očekuje Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a košarkaši u avgustu počinju drugi krug kvalifikacija za Mundobasket, a promjena na klupi neće biti.

„Selektor ostaje Boško Radović. Tu nema nikakvih promjena, mijenjalo se samo rukovodstvo“, jasan je 35-godišnji Bjelopoljac.

U ekspozeu je poručio da želi da popularizuje košarku kod najmlađih i da što više pravih košarkaša nastane u Crnoj Gori.

Foto: KSCG

„Već krajem sedmice idemo po opštinama, da obavimo razgovore sa svima sa kojima budemo mogli. Poslati su dopisi klubovima, sve mora da se obiđe i sagleda, jer bez mladih igrača nema ni budućnosti košarke. Imamo već dosta igrača i A selekcije koji su na zalasku karijere, moraće neki novi klinci da dođu“.

Problem je i činjenica da brojni klubovi u Crnoj Gori imaju strance, a u nekim veterani uzimaju minutažu talentovanoj djeci.

„Sigurno je da ne možemo da uskratimo klubovima koji se bore za medalje da dovode strance, ali svako voli da ima što više naših igrača. Imamo dosta timova u ABA 2 ligi, Prva liga nikad nije bila ovako jaka i mislim da ima dosta mjesta za napredak. Trudićemo se da to što više poboljšamo“, naglasio je Peković, koji je za reprezentaciju odigrao 45 utakmica.

Foto: KSCG

Skupština je počela minutom ćutanja u čast prvog selektora ženske reprezentacije Miodraga Baletića, predsjednika Skupštine Rafeta Husovića i predsjednika Arbitražne komisije, Miodraga Bojanića.

Novi predsjednik Skupštine je Radoslav Jovanović, dok je potpredsjednik Zoran Kojičić. Arbitražnu komisiju će voditi Željko Vuković, a njen novi član je Radoje Božović. Za predsjednika Nadzornog odbora je izglasan Jovan Marković.

Veselin Barović je, na predlog Pekovića, izabran za člana Upravnog odbora.

Stefan Savić u idealnom timu La Lige

ABA: Mega šampion, Budućnost druga, Ivišić u idealnoj petorci