Janković: Drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji

Nakon što je propustio okupljanje reprezentacije u novembru i martu, Marko Janković je ponovo dio nacionalnog fudbalskog tima Crne Gore.

Fudbaler izraleskog Beitara našao se na spisku selektora Miodraga Radulovića uoči prijateljskih mečeva sa BiH (2. jun u Sarajevu) i Izraelom (6. juna u Podgorici).

“Drago mi je da sam ponovo zaslužio mjesto u reprezentaciji. Na meni je sada da to opravadam. Daću sve od sebe”, poručio je Janković.

Poručuje da će ekipa u predstojeća dva meča dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat.

“Iako su prijateljske utakmice, očekujem da ih shvatimo ozbiljno. Tu ima igrača, koji će prići maksimalno ozbiljno i potruditi se da pokažu da zaslužuju minutažu. Definitivno treba da pokušamo da odigramo što je bolje moguće i da ostvarimo dobar rezultat”, kazao je Janković.

Janković nije bio dio tima tokom martovskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. “Hrabri sokoli” su u tom ciklusu savladali Letoniju i Gibraltar, a izgubili su od Norveške.

“Kostur igrača je manje-više sličan, uz neke nove fudbalere. Dobili smo veliko pojačanje u vidu Uroša Đurđevića, sa kojim sam igrao u Partiaznu kada smo osvojili duplu krunu. Mislim da će to dobro da funkcioniše – svi momci koji igraju su kvalitetni i uz novog selektora i neke nove zahtjeve sigurno da treba da napredujemo”, smatra Janković.

Janković je ove godine promijenio klub – u januaru je raskinuo ugovor sa SPAL-om, potom bio na pragu poljske Legije, ali nije prošao ljekarske preglede. Ipak, na novi angažman nije dugo čekao – dva dana nakon što mu je propao transfer u klub iz Varšave, Cetinjanin je potpisao ugovor na dvije i po godine sa Beitarom iz Jerusalima.

“Lijepo sam se snašao u Izraelu, ljudi su me prihvatili. Nije bilo mnogo vremena za adaptaciju – nekoliko dana nakon dolaska počeo je ciklus utakmica svaka tri dana. Posle jednog perioda u kojem nisam igrao određeno vrijeme, mislim da sam se odlično snašao. Naravno uvijek može bolje, ali najbitnije je da su me zaobišle povrede. Neki svoj lični cilj sam ostvario, iako je klupski izostao. Dolazi nova sezona i definitivno će to mnogo bolje izgledati. Odigrao sam 15-ak utakmica u prvenstvu bez povreda, tako da mislim sam u jako dobroj formi”, poručio je Janković.

Foto: FSCG

Željezničar bolji zahvaljuću iskustvu i sudijama

Šarkić očekuje da dobije šansu: Moja želja i fokus je da budem prvi golman reprezentacije