„Sokoli“ trenirali Sarajevu

FOTO: FSCG

Reprezentacija Crne Gore odradila je danas na stadionu Grbavica posljednji trening uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Uoči sjutrašnjeg duela sa Bosnom i Hercegovinom o ambicijama našeg nacionalnog tima govorili su selektor Miodrag Radulović i defanzivac Marko Vešović.

Selektor Radulović ističe da su problemi sa povredama i izostanak 13 igrača u potpunosti promijenili koncepciju junskog okupljanja „sokola“.

– Kao što sam već rekao imali smo sasvim drugačiju koncepciju i rada na treninzima i načina na koji bismo igrali ove dvije utakmice. Pored svih povreda sa kojima ste već upoznati imamo i Šćekića koji nije uspio da se oporavi od povrede iz finala Kupa, dok sa Savićem, koji je imao izuzetno napornu i uspješnu sezonu, ne želimo da rizikujemo. Igrači koji su tu treba da pokažu da su sa pravom dion nacionalnog tima i da igre iz klubova ponove i ovdje, da pokažu da imaju kvalitet koji nam treba za septembarske mečeve, rekao je Radulović.

Selektor „sokola“ ističe da još uvijek nije odlučio ko će početi utakmicu u Sarajevu.

– Ovo su jedine prijateljske utakmice koje ćemo imati ove godine. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu i novim igračima, da pokažu koliko mogu u jednom jakom meču. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo izvući benefit za sepembarske mečeve. Nisam još uvijek odlučio ko će početi, to ćemo uraditi tek nakon večerašnjeg treninga. Imam par nedoumica, do juče smo razmišljali i o tome u kojem ćemo sistemu da nastupimo… U ova dva meča isprobaćemo dva sistema, zato i služe prijateljske utakmice.

Defanzivac našeg tima Marko Vešović vjeruje da nacionalni tim može izvući koristi iz svih problema sa kojima se suočava.

– Srećan sam što sam opet tu, prezadovoljan povratkom nakon duže pauze. Jedva čekam utakmicu, jedva čekam da ponovo istrčim na teren u dresu reprezentacije. Iskreno, ne bih gledao protivnika. Oni, baš kao i mi, imaju probleme sa sastavom. Mislim da iz svakog problema može da proiziđe nešto dobro i svaki momak koji dobije priliku da zaigra će sigurno biti motivisan da odigra što bolje. Utakmica jeste prijateljskog karaktera ali mislim da će biti pravo nadmetanje na terenu jer svi želimo da napravimo što bolji rezultat, rekao je Vešović.  

Utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se u srijedu, 2. juna 2021. godine na stadionu Grbavica sa početkom u 18:00 časova.

Foto: FSCG

Crnogorski paraolimpijci sjutra na borilištima

Poraz Crne Gore od BiH u Baru